StoryEditorOCM
OstaloNASTAVLJA SE POLUFINALNA SERIJA ZA MALONOGOMETNOG PRVAKA

Square zbog kartona bez velikog ratnika, Olmissumu se vraća reprezentativac, Kuraja ističe: ‘Rozga je bio sjajan u petak, a to govori ...‘

Piše Tonči Vlašić
21. travnja 2024. - 09:48

Kod 3:0, te 4:1, baš sam promislio: ‘Kako igramo dobro‘, te bio siguran u pobjedu. Ali, nakon toga smo onaj dio utakmice s golmanom/igračem odigrali možda najlošije ove sezone, ali sve skupa, ipak je bilo dovoljno za pobjedu. Veseli igra 4 na 4, ali bio je to tek prvi korak. Moje je mišljenje kako ove sezone imamo veliku priliku za povijesni uspjeh, te se nadam kako ćemo je iskoristiti - kaže Gordan Duvančić, koji je požutio u prvoj utakmici polufinalne serije, te će propustiti drugu, koja s igra ove nedjelje, 21. travnja, u Gospinom polju.

Ovako je bilo u petak, 19. travnja!

Square – Olmissum 4:3 (1-0)

Strijelci: 1:0 Linutula (11), 2:0 Kuraja (12), 3:0 Đuraš (22), 3:1 Vanha (22), 4:1 Djaelson (29), 4:2 Kustura (35), 4:3 Sekulić (38)

- Duga je ova serija na tri pobjede. Ako se odlučuje u pet utakmica imate prvo dva puta utakmicu kod kuće, pa potom dva puta u gostima, te majstoricu kod kuće. Iskreno, ne znam tko tu ima veću prednost kad je ovakav način igranja – mišljenja je iskusni Duvančić. Veliki radnik, a bogat iskustvom.

- Olmissum tradicionalno igra s pivotom, druga četvorka mu igra malo brže, četiri u liniji. Spremali smo se za to. Meni osobno je lakše čuvati pivota, ali Sekulić ima svoje određene kvalitete, jedan od naših najboljih pivota, tako je zbog toga i jedno, i drugo teško braniti. Ali, ako gledamo cijelu utakmicu, nije nas Olmissum iznenadio. Ne može nakon toliko utakmica biti ikakvih tajni među nama, kao što ni mi njih ne možemo iznenaditi. Po meni je naša energija presudila u prvoj utakmici. Zadovoljni smo zbog pobjede u prvoj, ali nema nikakve euforije. Idemo sad dobiti drugu – kazao je Duvančić, koji zbog kartona neće moći pomoći suigračima.

image

Square - Olmissum 4:3 (Duvančić i Žilić)

Tonči Vlašić/

I Marko Kuraja, koji je lani s Olmissumom igrao finalnu seriju na tri pobjede protiv Futsal Dinama, slaže se s Duvančićem kako je serija na tri pobjede duga, duga.  

- Sretan sam što smo dobili prvu pred našim navijačima, ali dug je put do finala. Vinko Rozga, vratar Olmissuma, bio je sjajan, odličan u prvoj utakmici, ali to govori i o tome koliko smo mi odigrali dobro. Prvo poluvrijeme smo vodili 2:0, a moglo je biti četiri ili pet naprema nula. Iako je Rozga bio sjajan, uspjeli smo četiri puta pogoditi, te odnijeti pobjedu – kazao je Kuraja.

DOIGRAVANJE ZA PRVAKA

Četvrtfinala (na dvije pobjede): Square (1) - Osijek (8) 2:0 (5:1 u Dubrovniku/3:1 u Osijeku), Stanoinvest Futsal Pula (2) - Crnica (7) 2:0 (4:0 u Puli/4:0 druga u Šibeniku), Futsal Dinamo (3) - Torcida (6) 2:1 (6:1 u Zagrebu/2:3 u Splitu, majstorica u Zagrebu 6:0), Olmissum (4) - Novo vrijeme (5) 2:0 (3:1 u Omišu/2:0 u Makarskoj)

Polufinala (na tri pobjede): Square (1) - Olmissum (4) 1:0 (4:3 u Dubrovniku), Stanoinvest Futsal Pula (2) - Futsal Dinamo (3) 1:0 (3:2 u Puli)

Prvi put ove sezone Square je dobio Olmissum, a ovo je bila četvrta utakmica. Još kad se zna kako je prošle sezone sastav iz Omiša bio bolji s 2:0 u pobjedama u polufinalu doigravanja…

- Očito je kako Square nema dobru statistiku protiv Omiša, ali Square ima kvalitetu. Pokazali smo to u ovoj prvoj utakmici. Ponavljam, sjajni smo bili prvo poluvrijeme, odlični do pet minuta prije kraja, do tog vodstva 4:1. Taj period naše igre, tih 35 minuta igre, zaslužuje najmanje ocjenu devet, ako ne i najvišu, deset. Međutim, znamo kako takav treba biti i dalje, u idućim utakmicama, za ostvariti cilj, te se preko Olmissuma plasirati u finale – naglasio je Kuraja nakon kojeg se oglasio Marin Jukić, trener ‘crveno plavih‘.

- Kontrolirali smo utakmicu, bili bolji do te 35. minute, i ono što nas je krasilo cijelu sezonu, obrana na golmana/igrača, ovaj put smo popustili. Ne na način da smo izigrani, već taj gol za 4:2, odbijanac, te gol za 4:3, možda malo nespretna reakcija. Ali, unatoč tome, po meni naša pobjeda nije dolazila u pitanje. Dominirali smo posebno u prvom poluvremenu. Mogli smo s većom razlikom otići na odmor. U drugom poluvremenu nakon što smo poveli s 3:0, primili smo potom taj pogodak iz mrtvog kuta. Opet malo nesretno i nespretno, ali najvažnije smo na kraju ostvarili, a to je da smo polufinalnu seriju otvorili s pobjedom.

image

Square - Olmissum 4:3 (Sekulić i Kuraja)

Tonči Vlašić/
image

Square - Olmissum 4:3 (Džanković, Sekulić i Kuraja)

Tonči Vlašić/
image

Square - Olmissum 4:3 (Matej Perović, koji ne igra zbog ozljede, čestita Maru Đurašu na pobjedi)

Tonči Vlašić/

Square je imao lagani trening u subotu, te video analizu prve utakmice, a danas će odmarati do početka nove, druge utakmice u seriji. Olmissumu se vraća reprezentativac Josip Jurlina, koji je zbog kartona propustio prvu utakmicu polufinala, a Jukić ne može računati na Duvančića.  

- Njihov pivot, koji je ujedno glavni igrač, Sekulić, bio je u prvoj utakmici dobro čuvan od naša dva zadnja igrača. Malo će se više, zbog izostanka Duvančića, morati potrošiti Djaelson, ali što je, tu je. Pomoći će i drugi. Duga je serija. Bit će i u nastavku kartona, ne daj Bože ozljeda, ali u svakoj situaciji se treba snaći, svakoj se prilagoditi.

Djaelson je bio baš sjajan u prvoj utakmici polufinala. Čitao je sjajno zamisli Olmissuma, koliko je puta prekinuo napad gostiju, a na kraju je bio i strijelac za 4:1.  

- Da, bio je odličan, ali svi su odigrali odličnu utakmicu. Nemam niti jednom igraču što zamjeriti. Kolektiv je iznio ovaj uspjeh. Nemojte zaboraviti kako nam je bilo teško iz razloga jer je Olmissum jedina ekipa koju nismo uspjeli dobiti ove sezone. Što više, izgubili smo protiv njega obje utakmice kod kuće, jednu u prvenstvu, drugu u kupu, ovu u kupu na penale, a taj poraz nam je izuzetno teško pao. Međutim, u petak smo pokazali kako smo u ovom trenutku bolja momčad. Nadam se kako ćemo to potvrditi i u drugoj utakmici. Što se tiče novog sustava natjecanja, prvi put se i polufinale igra, kao i finale, na tri pobjede. Zatim, mišljenja sam kako je stari način igranja na tri pobjede za bolje plasiranog u prvenstvu bio bolji, kad se igralo, prva kod kuće, druga u gostima, treća kod kuće, eventualna četvrta u gostima, te eventualna majstorica kod kuće, nego ovako, dvije kod kuće, pa treća i eventualna četvrta u gostima. Ali, što je tu je. Tako je, kako je. Idemo učiniti sve da dobijemo i drugu utakmicu – rekao je trener Squarea.

Druga utakmica polufinalne serije za prvaka Hrvatske između Squarea i Olmissuma igra se u nedjelju, 21. travnja, od 20.30 sati u Gospinom polju. Square u utrci na tri pobjede vodi s 1:0.

image

Square - Olmissum 4:3 (radost Squarea)

Tonči Vlašić/
23. travanj 2024 13:50