StoryEditorOCM
OstaloKRENULA S LAPADA BURA I MLADIĆI U ‘CRVENO PLAVOM‘

Square poveo u polufinalnoj seriji, svi u nedjelju u Gospino polje!

Piše Tonči Vlašić
19. travnja 2024. - 20:34

PRVI ČIN POLUFINALA

Square – Olmissum 4:3 (1-0)

DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 700. Suci: Nikola Jelić (Varaždin) i Mislav Džeko (Zagreb), delegate: Mario Matić (Čilipi).

Strijelci: 1:0 Linutula (11), 2:0 Kuraja (12), 3:0 Đuraš (22), 3:1 Vanha (22), 4:1 Djaelson (29), 4:2 Kustura (35), 4:3 Sekulić (38)

SQUARE: Primić, Kuraja, Duvančić, Hrkać, Đuraš – Jurišić, Prce, Daničić Kačić, Džanković, Noković, Djaelson, Lintula, Cvjetković, Dos Santos. Trener: Marin Jukić, pomoćnik: Ivan Tomšić, predstavnik kluba: Mato Cvjetković.

OLMISSUM: Rozga, Hrstić, Žilić, J. Juretić, Sekulić – Zemunik, Kustura, Bukovec, A. Juretić, Kolobarić, Vanha, Rejala. Trener: Frane Despotović, pomoćnik: Ivica Krstulović Opara, predstavnik kluba: Toni Miliša.

Raširio je ruke, podigao ih u zrak, Vinko Rozga na vratima Olmissuma ga je samo pogledao, a on, Lassi Lintula, Finac u redovima Squarea, slavio je pogodak za 1:0. Domaćin je poveo nakon 10 minuta i 16 sekundi igre u prvoj utakmici polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske, seriji na tri pobjede. Samo 49 sekundi poslije, Marko Kuraja je prošao uz klupu Olmissuma, krenuo mu je Rozga u susret, a desetka ‘crveno plavih’ prebacila vratara gostiju za 2:0.

image

Zoran Primić čestita Lassi Lintuli na pogotku - Square je poveo protiv Olmissuma 1:0

Tonči Vlašić/

I sve je odmah bilo ljepše, lakše, naravno, za domaćina, dok su se ‘zeleno plavi’ morali otvarati, više razmišljati o napadu, i kad je bilo tako, bilo je više prostora za ‘crveno plave’. Rozga je vrlo brzo nakon drugog pogotka Squarea upisao veliku obranu. Zatim je Gordan Duvančić prošao kao Kuraja za 2:0, uposlio je Brazilca Dos Santosa, koji tuče, ali ne pogađa okvir gola. I prije prvog pogotka pokazao Dos Santos je koliko je opasan, kao i Maro Đuraš, Hrvoje Cvjetković, te Mirko Hrkač. S druge strane dosta toga je išlo preko Antonia Sekulića, gromade od čovjeka i igrača. Sjajnog hrvatskog reprezentativca. U 16. minuti pljesak za kapetana gostiju, reprezentativca Duju Kusturu. Potegao je k’o iz topa, ali pljesak je bio i za Zorana Primića na vratima Squarea. Koju sekundu poslije Kuraja je opet išao prema Rozgi. Ovaj put nije uspio. Lopta preko gola.

Po tko zna koji put je u prvom poluvremenu drugi Brazilac, Djaelson, pročitao je namjeru Olmissuma, te spriječio opasnost po svoj gol. U 19. minuti lijepo je potegao Finac u redovima Olmissuma, Ilro Olavi Vanha.

Početak nastavka – 3:0. Đuraš je na pravom mjestu, pospremio je odbijanac iza leđa Rozge, koji nije mogao još jednom spasiti svoju mrežu. Odmah je Olmissum sve snage poslao u napad, i odmah došao do pogotka. Vanha je iz mrtvog kuta poslao loptu pod gredu, u mrežu. Pogledavali su se Đuraš i Primić dok je Finac u redovima gostiju primao čestitke.

Nakon toga Square je nizao prilike, Rozga obrane. U 27. minuti Square se uz pomoć grede spasio. U 28. minuti vratar Olmissuma brani i udarac Hrkaća. U 29. minuti Djaelson je ciljao, i naciljao za novu radost ‘crveno plavih’.

image

Alves Filho Djaelson Cavalcante (Square)

Tonči Vlašić/

I opet se kompletan Olmissum preselio u polovicu domaćina. Kustura je u 35. minuti pogodio za 2:4. Marin Jukić, trener Squarea, odmah je pozvao minutu dogovora. Olmissum je i dalje jurio sa svim snagama, Bruno Žilić je bio u ulozi vratar/igrač. 

U 37. minuti nakon obrane Primića pokušao je Haron Džanković pogoditi iz svog kaznenog prostora nebranjeni gol Olmissuma. Odmah nakon toga, a dvije minute i 52 sekunde prije kraja, Sekulić je ‘bombom‘ naciljao donji desni kut Primića, te ‘zakuhao‘ završnicu (4:3). Lovio je Olmissum izjednačenje, u zadnjim sekundama kapetan domaćih, Cvjetković je ukrao loptu, čuvao je, lovili su ga gosti, i uspio je sačuvati do trenutka kad je sirena oglasila kraj utakmice. Slavlje domaćih. Olmissum je stisnuo ruku. 

Square je tako poveo u polufinalnoj seriji na tri pobjede s 1:0. Druga utakmica igra se također u Dubrovniku, i to za dva dana, u nedjelju, 21. travnja (20.30 sati). Treća utakmica je u Omišu, te eventualna četvrta, a eventualna majstorica igrala bi se u Gospinom polju.

image

Goooool, Square vodi 2:0 - slavi Marko Kuraja

Tonči Vlašić/
26. travanj 2024 19:45