StoryEditorOCM
OstaloJUDO |

ŠESTORKA IDE NA EUROPSKO Potvrđen nastup judoka Dubrovnika 1966., Ura Nagea i Župe dubrovačke, na oba popisa Anđela i Josip!

Piše Tonči Vlašić
29. listopada 2020. - 19:35
Petrunjela Pavić, članica Judo kluba Dubrovnik 1966., 2019. godine osvojila je broncu na Europskom juniorskom prvenstvu održanom u Finskoj foto: eju.net
Ne bude li promjene u zadnji tren, u srijedu, 4. studenog, počinje u Poreču Europsko juniorsko prvenstvo, koje će trajati do 6. studenog, dok će se u istoj dvorani, Žatika, 9. i 10. studenog održati mlađe seniorsko prvenstvo Europe.

Unatoč koroni, lošoj epidemiološkoj situaciji u gotovo svakom kutku Europe, prijavljeno je više judoka nego ih je nastupilo prošle godine. Na popisu za juniorski EP je 412 judoka, a za mlađe seniorski Euro 352 što je oko 120 judoka više nego 2019. godine.
Na porečkom tatamiju, najvažnijem juniorskom i mlađe seniorskom kontinentalnom natjecanju, borit će se i šest judoka iz naše Županije. Na listi prijavljenih za Europsko juniorsko prvenstvo upisan je u kategoriji do 66 kilograma Leon Đapić (Ura Nage), te troje članova Judo kluba Dubrovnik 1966., i to judaš Josip Bulić u kategoriji do 90 kilograma, te dvije judašice, Anđela Violić u kategoriji do 70 kilograma i Petrunjela Pavić u kategoriji do 78 kilograma.

image
Radost - pobjeda Ive Oberan, članice Judo kluba Župa dubrovačka i hrvatske reprezentativke

image
Trener Mateo Semiz, te Anđela Violić, Petrunjela Pavić i Josip Bulić, juniorski reprezentativci Hrvatske, članovi Judo kluba Dubrovnik 1966. foto: Tonči Vlašić

image
Leon Đapić (Ura Nage) foto: Tonči Vlašić

image
Mauricio Bratičević (Ura Nage) foto: Tonči Vlašić


Bulić i Violić će braniti boje hrvatskog juda i na mlađe seniorskom prvenstvu Europe na kojem će nastupiti u kategoriji do 66 kilograma Mauricio Bratičević iz Judo kluba Ura Nage i u kategoriji do 63 kilograma Iva Oberan iz Župe dubrovačke.

- Teško je išta prognozirati. Nije bilo kampova, tek državno, te Europski seniorski kup u Dubrovniku na kojem je Josip Bulić imao izvrstan nastup. Tu je pokazao napredak. Petrunjela Pavić je bila lani treća na Europskom juniorskom prvenstvu. Sad je druga nositeljica. Anđela je pak bila peta na mlađe seniorskom EP-u. Teško je bilo što prognozirati s obzirom na situaciju, činjenicu kako su svi, ne samo članovi našeg kluba, bili bez nastupa dugo, dugo. Zatim, svjedoci smo loše epidemiološke situacije u Europi. Ali, nadam se kako će se oba prvenstva u Poreču održati – rekao je Mateo Semiz, šef struke Judo kluba Dubrovnik 1966. i jedan od trenera reprezentacije. Neće biti jedini od struke iz naše županije na EP-u. U Poreču će uz tatami biti i Ico Oberan, te Maro Đapić, klupski treneri Župe dubrovačke odnosno Ura Nage. 

Mlađe seniorsko prvenstvo Hrvatske, koje se trebalo održati u Zagrebu 10. listopada, otkazano je u zadnji tren, dok je juniorsko prvenstvo održano u zagrebačkoj Areni 27. rujna. Od putnika na juniorski EP, podsjetnik, na državnom juniorskom Petrunjela Pavić je osvojila naslov prvakinje, Josip Bulić i Leon Đapić su bili doprvaci, a broncu je izborila Anđela Violić.
17. travanj 2024 00:56