StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

‘Pituri‘ nastavili niz u najvećem rangu, pamtit će se superligaški debi Vedrana Đurđevića!

Piše Tonči Vlašić
21. rujna 2024. - 15:20

Počela je nova sezona u HEP Hrvatskoj Super ligi, natjecanju u kojem Libertas Marinkolor ne zna za poraz od 19. studenog 2022. godine. Do kraja te sezone bio je bez poraza, te treći put uzastopno, a četvrti put ukupno osvojio naslov prvaka. Zatim taj svoj niz nastavio i prošle sezone, te je četvrti put uzastopno, a peti put ukupno podigao ‘kantu‘, a sad je na startu nove sezone ostvario pobjedu: Split - Libertas Marinkolor 0:3, ma ni set nisu izgubili ‘Pituri‘.

Filip Čipin i Tomislav Japec su klasa, ne čudi što su pomeli suparnike, bili su bolji u Splitu od Marka Kušćevića (11:5, 11:2, 11:4) odnosno Borisa Zoltnera (11:1, 11:7, 11:1), njih dvojica su prošle sezone izgubili samo po jednu partiju, samo jednu, a sad je s čistih 3:0 u maloj dvorani Sportskog centra Gripe slavio i Vedran Đurđević, koji je zaigrao u 1. kolu nove sezone umjesto kapetana Miha Simovića. Đurđević je dobio Roka Zorića s 11:1, 11:2 i 11:3. 

Je li to prva superligaška pobjeda Đurđevića? Jest. Ovo je bio njegov superligaški debi, nikad prije nije igrao u najvećem rangu, a to je razlog što će se posebno pamtiti ovaj uspjeh kod Splita. Đurđević je standardni član ‘B‘ sastava, koji igra u drugom rangu, Prvoj hrvatskoj ligi - zapad. Svaki igrač ‘B‘ sastava može u sezoni odigrati tri meča za prvu momčad u najvećem rangu. Pamti se kako je Đurđević bio dio ekipe, četvrti igrač, kad je Libertas Marinkolor igrao prije dvije sezone na turniru Europa Trophyja u Bencinu, pokraj Novog Sada, ali tad nije igrao. Sad njegov prvi nastup, i prva pobjeda!

image

Vedran Đurđević

Tonči Vlašić/

I što je još treba podvući nakon uspjeha Libertas Marinkolora na startu nove sezone u HEP Hrvatskoj Super ligi? Ovo mu je trideset i druga superligaška pobjeda u nizu. Bez poraza u prvenstvu je 672 dana, ili godinu, deset mjeseci i 2 dana!

U drugom krugu prvenstva, 5. i 6. listopada, Libertas Marinkolor je gost Marathona odnosno Velike Gorice. Zatim je i u trećem krugu gost, 26. i 27. listopada (Požega odnosno Vodovod Osijek), a prvi nastup kod kuće imat će u četvrtom krugu prvenstva, koji se igra 2. i 3. studenog, a kad dolaze zagrebački Rakuni, novi superligaš, te GSTK Zagreb, koji je prošle sezone bio treći (doprvak STK Zagreb).

21. rujan 2024 15:39