StoryEditorOCM
OstaloSVJETSKO SENIORSKO PRVENSTVO U JUDU

Petrunjela Pavić kontrolirala borbu, a zatim dodirnula čelom tatami. Odmah su se oglasili suci, te je konkurencija mogla slaviti

Piše Tonči Vlašić
22. svibnja 2024. - 10:37

Petrunjela Pavić je kontrolirala borbu, ali je prilikom jednog napada dodirnula čelom strunjaču, a to po sadašnjim pravilima diskvalifikacija zbog rizika od ozljede, i tako je sretno prošla dalje Silvestre Eiraima iz Dominikanske Republike, a judašica Dubrovnika 1966. nesretno zaključila nastup na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Abu Dhabiju već na startu natjecanja u kategoriji do 78 kilograma.

Priželjkivala je Dubrovkinja danas dobar rezultat, a koji bi joj donio glavnu nagradu – plasman na Olimpijske igre. Iako još nije zaključena lista, velikih natjecanja više nema. Ovo je bilo posljednje na kojem se moglo uloviti dosta bodova, te promijeniti situacija. 

Pavić je non stop bila u igri, malo, baš malo joj je nedostajalo za podvig, i da nema kontinentalnih kvota, bila bi unutra i unatoč nesretnom porazu na startu SP-a. Ovako na kraju ‘utrke‘ za Pariz tamo ide Kamerunka Djengue Moune, koja je 32. po bodovima u zadnje dvije godine (pet najboljih rezultata iz 2023., te pet iz 2024.), zatim Vanesa Chala iz Ekvadora, koja je 33., pa na olimpijski tatami će i Ange Niragira iz Burundija, koja je na 50. mjestu, kao i Tajlanđanka Ikumi Oeda na 60. mjestu, a ne ide Pavić, koja je po bodovima 31., koja je ove godine bila treća na Grand Prixu u Portugalu, lani sedma na Grand Slamu u Tbilisiju i na Grand Slamu u Abu Dhabiju, zatim sedma na Oceania Openu u Perthu...

Posljednjeg dana SP-a, u četvrtak, 23. svibnja, nastupit će judašica Dubrovnika Ivana Šutalo u kategoriji preko 78 kilograma.

15. lipanj 2024 13:18