StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

NIJE DUGO BIO BEZ POSLA Mato Stanković opet u akciji, i bivši hrvatski izbornik će se boriti za plasman na Europsko prvenstvo!

Piše Tonči Vlašić
15. siječnja 2021. - 15:41
Mato Stanković i Marinko Mavrović na treningu reprezentacije Hrvatske uoči kvalifikacija u Dubrovniku krajem 2019. za SP foto: Tonči Vlašić

Mato Stanković ima novi posao. Bivši hrvatski malonogometni izbornik, deset godina je vodio 'Mini Vatrene', prije toga izbornik Libije s kojok je osvojio Afrički kup, on je potpisnik i najboljeg rezultata s Hrvatskom (četvrto mjesto, polufinale na EP-u 2012.), pojačat će stručni stožer malonogometne reprezentacije Makedonije.

Stanković je prihvatio poziv makedonskog izbornika Vaska Skenderovskog, te će skupa s njim u akciju već 28. siječnja kad Makedonija igra u Zenici protiv Bosne i Hercegovine. U skupini su još Rumunjska i Srbija.

Makedonci ističu: Stanković je poznato ime u malonogometnom svijetu. S Hrvatskom je igrao na tri Europska prvenstva, Libiju odveo na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Dodaju i klupske uspjehe: sa Splitom u Hrvatskoj sedam puta prvak i osam osvojenih kupova, te treći u europskoj Ligi prvaka.

- Radujem se suradnji. Hrvatska i Makedonija su igrale često u posljednje vrijeme, tako da sam s vremenom postao pravi prijatelji s ljudima iz makedonske reprezentacije. Radili smo skupa, analizirali te se pripremali za važne utakmice. Ovaj novi izazov je svojevrsni način da izrazim svoje poštovanje, ne samo izborniku Vasku Skenderovskom, već i čelnicima makedonskog malog nogometa. Cilj je pomoći već na prvom koraku. Mali nogomet u Makedoniji je na prekretnici. Reprezentacija Makedonije je imala lijepe trenutke prije tri ili četiri godine, a sad se pokušava vratiti. Neće biti nimalo lako, ali za mene je važno biti organizacijski i igrački na željenoj razini. Ne želim obećavati velike stvari u životu, moj je plan dugoročan i nadam se da ćemo svi skupa, ako budemo imali pravu podršku, uspjeti. U kvalifikacijama nas očekuju teške utakmice. Otvaramo utakmicom protiv BiH u Zenici. Kod kuće su Bosanci uvijek opasni protiv bilo koje momčadi, ali to je prilika da vidimo kakva je naša kvaliteta u ovom trenutku. Srbija je glavni favorit u skupini, a Rumunjska je selekcija s nekoliko naturaliziranih igrača u momčadi, ali to je na razini od prije nekoliko godina kada su bili stvarno jaki – rekao je Stanković nakon dogovora sa čelnim ljudima makedonske malonogometne reprezentacije o uključivanju u stručni stožer.

25. travanj 2024 01:49