StoryEditorOCM
OstaloDOGAĐAJ DANA

‘Neke utrke se ne propuštaju, a jedna od njih je ova Pelješkim mostom!‘

Piše Tonči Vlašić
29. svibnja 2023. - 20:17

Bilo je vruće, pakleno vruće na dan otvaranja Pelješkog mosta, 26. srpnja 2022. godine, te su sudionici utrke, kojom je počeo program, imali baš težak zadatak. Ovaj put je, barem po tom pitanju, bilo lakše. Sunce je bilo na zalasku u vrijeme kad je označen start, i onim najbržima je prolaz kroz cilj obasjala rasvjeta na Pelješkom mostu, te Odmorištu Blace.

Start i cilj je bio na istom mjestu. Jedna traka Pelješkog mosta je bila rezervirana za utrku, za trkače. Druga za promet, automobile, kamione, motore. Okretište za trkače je bilo kraj Odmorišta Komarna. Organizator je objavio – zadatak je dug 5,5 kilometara. Toliko ima od starta do mosta, pa preko mosta dugog 2.404 metra, od mosta do okretišta i natrag, pa opet preko mosta, te od mosta do cilja.

Prošle godine, po onoj žegi, 240 sudionika je odradilo utrku. Ovaj put stotinu više. Dosta je onih, koji su trčali i lani, a koji nisu željeli propustiti ni ovogodišnju utrku. Lani je organizatorima sve bila nepoznanica, ove godine je trebalo dosta toga napraviti više jer prošle godine, kad se trčalo, još nije bio pušten promet Pelješkim mostom.

- Neke utrke se ne propuštaju, a jedna od njih je ova Pelješkim mostom – istaknuli su organizatori. Krajem prošlog mjeseca bili su Dubrovački dani trčanja. Utrka dubrovačkim zidinama je jedna od tih utrka, koje se ne propuštaju. Zatim, tu je i utrka pistom Zračne luke Dubrovnik, Runway Run, koja ima nešto zajedničko s ovogodišnjim drugim izdanjem utrke Pelješkim mostom.

Isto je što utrka počinje sa zalaskom sunca – istaknut će ekipa iz Du Motiona, koja potpisuje organizaciju svih spomenutih događaja, a na toj listi su još i Dječja utrka Orlando, koja se trči Stradunom, Utrka građana 5K, te glavni događaj Dubrovačkih dana trčanja – Dubrovački polumaraton. Zatim, tu je i Lapad Run.

image

Uoči starta drugog izdanja Utrke Pelješkim mostom

Tonći Plazibat/Cropix/

Du Motion je odavno upisao Grad Dubrovnik na svjetsku trkačku kartu organizacijom prije svega Dubrovačkog polumaratona. Tisuće zaljubljenika u trčanje izvan Dubrovačko-neretvanske županije su bili sudionici proteklih godina svih spomenutih priredbi. I drugo izdanje utrke Pelješkim mostom, najvećim infrastrukturnim projektom u povijesti Lijepe naše i jednim od najvećih mostova u Europi, okupilo je ove godine desetke trkačica i trkača izvan granica Lijepe naše, čak i izvan Europe, iz SAD-a.

Organizatori utrke Pelješkim mostom, i prije nego su označili start drugog izdanja utrke, ‘sudarili’ su se s pitanjem zaljubljenika u trčanje: Zna li se već kad će se Pelješkim mostom trčati 2024. godine?

USKORO SLIKOVNICA UTRKE PELJEŠKIM MOSTOM

image

Uoči starta drugog izdanja Utrke Pelješkim mostom

Tonći Plazibat/Cropix/
02. svibanj 2024 14:40