StoryEditorOCM
OstaloSRETNO HRVATSKA!

Neka danas ne bude njegov oproštaj. Dubrovčanin protiv aktualnog svjetskog doprvaka igra svoju 104. utakmicu u dresu ‘A‘ reprezentacije!

Piše Tonči Vlašić
27. rujna 2024. - 13:27

Dario Marinović igra posljednju utakmicu u dresu reprezentacije, ili će se oproštaj najboljeg strijelca mini ‘Vatrenih’ svih vremena odgoditi? Odgovor ćemo dobiti ovog petka, 27. rujna, prije 19 sati po hrvatskom vremenu.

Naša reprezentacija protiv Argentine, aktualnog svjetskog doprvaka, igra za četvrtfinale Svjetskog prvenstva, koje se igra u Uzbekistanu, od 17 sati po našem vremenu. Izravan prijenos je na drugom programu Hrvatske televizije.

Marinović, koji je debi za reprezentaciju imao još 18. veljače 2008. godine, dakle, prije više od 16 godina, koji je do danas odigrao 103 utakmice i postigao 70 pogodaka, uoči SP-a je najavio: U Uzbekistanu ću zaključiti reprezentativnu karijeru, vrijeme je za mlađe!

Četiri puta je Dario u karijeri igrao na europskim prvenstvima, ne zaboravlja se kako je bio srebrna kopačka Eura 2012. godine kad je Hrvatska jedini put do sad igrala polufinale velikog natjecanja, bila na kraju četvrta. Dočekao je u smiraj svoje karijere, u svibnju je uplovio u 35. godinu života, plasman na Svjetsko prvenstvo. Sreći, kad je to uspio, nije bilo kraja. Sad je na SP-u u Uzbekistanu gdje je dočekao i pobjedu u skupini, Hrvatska je bila bolja od Kube, a on je pogađao tad, te u porazu od Brazila, peterstrukog svjetskog prvaka. 

Marinović i ekipa su na kraju ostvarili glavni cilj, prošli su skupinu, igraju nokaut fazu SP-a. Šteta poraza na startu od Tajlanda, tu je bilo prilike za više, a u tom slučaju prepreka na putu do četvrtfinala bila bi, na papiru, sigurno lakša, ali pokazala je Venezuela kako se na terenu mogu ostvariti snovi, a ona je izbacila Španjolsku, najuspješniju europsku reprezentaciju, koja je dva puta bila svjetski prvak, ukupno pet puta u finalu, te šest puta u polufinalu, a ovo je tek deseto prvenstvo svijeta. Kazahstan je pak zaustavio Portugal, aktualnog svjetskog i europskog prvaka, te čeka boljeg iz ogleda Hrvatska – Argentina, dok Paragvaj će na pobjednika Tajland – Francuska. Dva četvrtfinalna para su već poznata, to je donji dio ždrijeba: Ukrajina – Venezuela, te Brazil – Maroko.

Marinović je do danas u 103 utakmice za reprezentaciju upisao s njom 59 pobjeda, 18 neodlučenih i 26 poraza.

Sretno Hrvatska!

image

Zoran Primić, Dario Marinović i Marko Kuraja, hrvatski malonogometni reprezentativci

Tonči Vlašić/
27. rujan 2024 13:33