StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

Nakon ‘plesa‘ kuglica Libertas Marinkolor doznao suparnike u prvom krugu najelitnijeg europskog klupskog natjecanja!

Piše Tonči Vlašić
18. rujna 2024. - 15:42

Češki SKST Havirov, danski Roskilde Bordtennis BTK 61, te poljski USK Dojlidy Bialystok suparnici su Libertas Marinkolora u prvom krugu europske Lige prvaka. Česi su bili u ždrijebu prva jakosna skupina, danski klub druga, a poljski u posljednjoj, četvrtoj, dok je sastav iz Gospina polja bio u trećoj jakosnoj skupini.

Ždrijeb europskih kupova održan je u sjedištu Europske stolnoteniske federacije. ‘Pituri’ su elita, po koeficijentu uspješnosti među 24 nauspješnija kluba. Osam s najvećim koeficijentom je slobodno na startu, ovaj prvi krug igra prvo preostalih šesnaest, plasirani od 9. do 24. mjesta, među kojima je Libertas Marinkolor.

Ukupno su četiri skupine u prvom krugu, u svakoj su četiri sastava. Turnirski, svatko u skupini sa svakim nakon čega će iz svake skupine po dva najbolja izboriti prolaz dalje, pridružiti se osmorici najboljih, koji su slobodni na startu. Ako ‘Pituri‘ ne uspiju izboriti jedno od prva dva mjesta u skupini, to neće značiti kraj europskog puta. 

Debi u europskoj Ligi prvaka ‘Pituri‘ su imali prošle sezone. Inače, više od dvadeset godina traje njihova europska priča. Dubrovački klub je aktualni prvak Hrvatske i osvajač Kupa Hrvatske. Prvi trofej je osvojio 2017. godine, danas ih je u njegovim vitrinama devet, pet prvaka Hrvatske, te četiri kupa. U novoj sezoni pokušat će Miho Simović, Filip Čipin i Tomislav Japec doći do petog uzastopnog, a ukupno šestog naslova prvaka Hrvatske. 

image

Tomislav Japec

Tonči Vlašić/

Turnir prvog kruga europske Lige prvaka, sve četiri skupine su na okupu, igra se od 15. do 17. studenog. Domaćin je poljski klub, KS Global Pharma Orlicz 1924 Suchedniów. Inače, nova sezona za Libertas Marinkolor počinje već u subotu, 21. rujna. Prva momčad je u 1. kolu HEP Super lige gost Splita (14 sati), dok druga ekipa, koja igra u drugom rangu, starta istog dana protiv Zaboka kod kuće (Gospino polje, 19 sati). 

18. rujan 2024 15:54