StoryEditorOCM
OstaloČESTITAMO |

NAGRADA ZA TROJE DUBROVAČKIH TRENERA Alma Majstorović, Antun Bačić i Darko Kunce na klupama hrvatskih reprezentacija!

Piše Tonči Vlašić
7. lipnja 2021. - 17:47

Cijeli život su u sportu, za njih kažu kako im je dvorana drugi dom, a kad je tako, i kad im ništa nije teško, ne čudi što nižu uspjehe. Super je što su to prepoznali na kraju i čelni i stručni ljudi njihovih saveza.

Redom, Alma Majstorović, desna ruka Cvetane Matić na klupi prve ekipe Ženskog košarkaškog kluba Ragusa, osvajača duple krune, s mlađim uzrastima zaredala je s pobjedničkim postoljima na državnim prvenstvima. Neka se zna kako je pod njenim vodstvom Ragusa izborila prvi naslov prvaka računajući sve uzraste. Bilo je to s uzrastom djevojčica. I kad je Ragusa u najmlađim uzrastima tako uspješna, stigla je zaslužena nagrada – Majstorović je izbornica hrvatske ženske košarkaške reprezentacije do 14 godina. Njen prvi izbornički posao.

I mušku košarkašku reprezentaciju Hrvatske do 14 godina vodit će trener iz Gospina polja. Razlika je samo što to Darku Kunci, šefu struke Košarkaškog kluba Dubrovnik, nije prvi, već 'sto i prvi' zadatak. Prvi je imao prije 25 godina. Bio je baš sve, i to u svim reprezentacijama osim seniorske – i šef struke, i izbornik, i pomoćni trener, i koordinator mlađih uzrasta, a kad se sve zbroji, ima se sa čime i pohvaliti – Kunce je vlasnik sedam medalja s Europskih prvenstava. Tri puta prvak, dva puta doprvak, te dva puta brončani. Bio je krajem 90-ih na klupi reprezentacije na Svjetskim igrama mladih u Moskvi, te na Svjetskim vojnim igrama u Zagrebu gdje je otišao do kraja. Hrvatska je osvojila zlato.

I to nije sve kad su u pitanju dubrovački treneri – Antun Bačić je imenovan pomoćnikom izbornika mlade malonogometne reprezentacije Hrvatske do 19 godina, bit će desna ruka Duji Maretiću, treneru Olmissuma, najbolje hrvatske momčadi. Bačić je bivši malonogometaš Square i Omble, zbog ozljeda je rano zaključio igračku, a počeo trenersku karijeru. Naravno, prvo mlađi uzrasti Squarea, zatim je bio najmlađi prvoligaški trener vodeći dubrovačko 'crveno plave'. Prošlo ljeto preuzeo je Split, najtrofejniji hrvatski malonogometni klub. Iako Split nije izborio ekspresni povratak u najveći rang, svi hvale Bačića. Još unatrag nekoliko mjeseci se šuškalo kako će bit uključen u stožer mlade reprezentacije. Sad je stigla potvrda.

Antun Bačić će u akciju već idući tjedan. Košarkaški izbornici, Alma Majstorović i Darko Kunce, zavrnut će u reprezentaciji rukave početkom srpnja.

25. travanj 2024 11:51