StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

LUKA, MAJSTORE Sjajni Gašpar dobio oba četvrtfinala, pomeo suparnike, te osigurao medalje u obje discipline na Svjetskom mlađe seniorskom prvenstvu!

Piše Tonči Vlašić
16. rujna 2021. - 18:38

Dobio je oba četvrtfinala na Svjetskom prvenstvu do 23 godine, te osigurao plasmanom među četiri najbolja u obje discipline medalju. 

- Pitanje je samo kojeg će sjaja biti medalje - 'pjeva' od sreće Luka Gašpar, 21-godišnji Pločanin. 

U četvrtfinale brzinskog izbijanja ušao je s ukupno 75 pogođenih boća u kvalifikacijama, u dvije 'ruke', a čekao ga je Tunižanin Khiarija, koji je četvrtfinale izborio s 82 pogođene boće. Međutim, u kvalifikacijama Luka 37, pa 38, rekao je, treba još bolje, i bilo je bolje. 

- Pogodio sam 43, a Tunižanin 36 - istaknuo je Gašpar nakon četvrtfinala brzinca. 

Zatim precizno izbijanje. U prvoj seriji kvalifikacija 20, a u drugoj 24, te je s ukupno 44 'punta' imao drugi rezultat kvalifikacija. U četvrtfinalu mu je suparnik bio Dejan Kovačević iz Srbije.

- Ja 28, a on 16 - opet je razvukao osmijeh, i opet je u svakom novom nastupu bio još bolji. 

U polufinalu brzinca čeka ga Stefano Aliverti, reprezntativac Italije, a u preciznom izbijanju za finale se bori protiv domaćina, Benoita Verchera iz Francuske

Luka Gašpar je četvrti put u karijeri sudionik Svjetskog prvenstva, ima dvije srebrne medalje s prvog od dva Svjetska juniorska prvenstva, a u svom debiju na Svjetskom prvenstvu za igrače do 23 godine osvojio je 2019. godine broncu. Prošle godine zbog korone nije bilo velikih natjecanja. Debi za reprezentaciju na velikim natjecanjima imao je pak 2018. na Europskom juniorskom prvenstvu s kojeg se vratio s brončanom medaljom. Sad je na svom drugom Svjetskom prvenstvu za igrače do 23 godine osigurao nove dvije medalje. Ukupno šest u pet nastupa na velikim natjecanjima. 

Pitanje je samo kojeg će ove dvije izborene 2021. biti sjaja.

Gašpar sutra nastavlja bitku u francuskom Martiguesu. Medalje već ima, a sad mu je želja u obje napraviti novi korak naprijed, te doći na korak do naslova svjetskog prvaka!

26. travanj 2024 00:28