StoryEditorOCM
OstaloHALO, ITALIJA! |

KORONA ‘CRTALA‘ ZAVRŠNICU Marko Kuraja i ekipa ‘sele‘ u Pesaro: ‘Nikad Catania nije bila u polufinalu, a ja nikad u finalu. Kako bi bilo lijepo...‘

Piše Tonči Vlašić
10. lipnja 2021. - 17:29
Marko Kuraja je ove sezone u Italiji u prvenstvu postigao šest pogodaka (slavlje u dresu Meta Catanie)Meta Catania

Tri četvrtfinala doigravanja za prvaka Italije su zaključena sredinom svibnja, čekalo se da se odigra posljednje, četvrto, ali je korona sve pokvarila. Upala je u redove Padove, te se čekalo, čekalo, i napokon dočekalo. Međutim, kad se toliko sve odužilo, kad su Padova i Feldi Eboli tek jučer odradili posao, preostali dio doigravanja za prvaka će se odigrati, odlučeno je, turnirski.

Pesaro će biti grad domaćin završnice jer je Italservice Pesaro bio broj ljedan u ligaškom dijelu sezone, a izborio je polufinale.

- Nas čeka Came Dosson u polufinalu. Prva utakmica je 17. lipnja, a 'uzvrat' 18. lipnja. Drugi polufinalni par su Italservice Pesaro i Feldi Eboli. Eto, zanimljive su propozicije. Ako bi nakon obje utakmice ukupni rezultat bio izjednačen, igrali bi se produžetci. Ukoliko bi i nakon produžetaka ukupni rezultat bio i dalje izjednačen, tad bi naš suparnik prošao u finale jer je bio bolje plasiran od nas u ligaškom dijelu. Came Dosson je bio treći, a mi sedmi. Međutim, ukoliko bi se to isto dogodilo u finalu, tad bi peterci odlučivali o pobjedniku. Tad se ne bi gledalo tko je bolje plasiran. Kao i u polufinalu, tako i u finalu, igrat će se dvije utakmice. Termini finala su 20. i 21. lipnja – javio se Marko Kuraja, Dubrovčanin, igrač Meta Catania Bricocity, sastava koji je, ističu talijanski mediji, priredio mirakul u četvrtfinalu. Izbacio je drugog nositelja, Acqua&Sapone Unigross.

Pamti se kako su Kuraja i ekipa izgubili prvu utakmicu kod Acqua&Sapone sa 7:0, kako su u drugoj slavili sa zvukom sirene (4:3, broje se pobjede, a ne pogoci), te kako su u majstorici svladali favorita na njegovom terenu s 2:1.

- Nikad Catania nije bila u polufinalu. Već sad smo ostvarili najveći uspjeh u povijesti kluba – priča Dubrovčanin, koji je u pola sezone mijenjao dres. Počeo je u Saviatesta Mantova, i to pobjedom usred Pesara protiv Italservice Pesaro, potom prešao u redove prvoligaša sa Sicilije gdje je svojim igrama i pogocima doprinio povijesnom uspjehu.

- Nisam nikad igrao finale u karijeri. Prošle sezone sam sa Squareom zaustavljen u polufinalu protiv Novo vrijeme Apfel u Makarskoj. Prije toga, sjećam se, Vrgorac nas je dobio u dvije utakmice polufinala... Bilo bi lijepo zaigrati u finalu. Iskreno, zaboravio sam kad smo odigrali zadnju utakmicu, kad je to bilo. Eto, gotovo mjesec dana je prošlo. Međutim, trenirali smo svaki dan. Nažalost, nismo igrali utakmice jer je svima sezona već odavno gotovo, i drugoligašima, i trećeligašima... Ali, tako je, kako je.

image
Atraktivno - škarice Marka Kuraje
Meta Catania

Zadnji ogled između Came Dosson i Meta Catania završio je 7:5 za Came Dosson.

- Vodili smo na poluvremenu 3:1 (Kuraja je pogodio za 3:1), međutim, u nastavku nije bilo dobro. Ali, i ta utakmica je pokazala kako se možemo nositi s njima. Prvi favorit za naslov je Pesaro. Feldi Eboli je izgubio finale Kupa Italije od Pesaro 5:3. Na poluvremenu je bilo 4:0 za Pesaro... Uglavnom, svi željno iščekujemo završni turnir. Ne samo mi. Iznenadio sam se koliko ljudi prate naše nastupe. Preopoznaju nas na ulici, pitaju što je novo, kad se igra, požele nam sreću. Lijepo je to – istaknuo je Kuraja, jedini Dubrovčanin u igri za naslovom.

Ante Daničić je s Avelinom zaustavljen u četvrtfinalu baš od Came Dosson (Daničić i Kuraja su skupa sezonu počeli u dresu Saviatesta Mantove), u Španjolskoj je Dario Marinović s Jimbee Cartagenom pokleknuo također u četvrtfinalu doigravanja za prvaka od Levantea.

Prvu polufinalnu utakmicu doigravanja za prvaka Italije 24-godišnji Kuraja igra u četvrtak, 17. lipnja. 

18. travanj 2024 19:48