StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE

Konavljanin Ante Delija mora pauzirati, a sad se oglasio Župljanin Antun Račić: ‘Nažalost, nemam dobru vijest!‘

Piše Tonči Vlašić
24. lipnja 2023. - 18:38

Obojica su pobijedili krajem prošlog tjedna suparnika iz Brazila, ali obojica su odmah potom završila na listi ozlijeđenih, te ih čeka duži oporavak. Ponajbolji hrvatski MMA borac Ante Delija se ozlijedio protiv Maurice Greenea u borbi u Atlanti u kojoj je stigao do pete u nizu i ukupno osme pobjede u desetom nastupu u teškoj kategoriji u PFL-u, a svoje 24. pobjede u 29. profesionalnoj borbi u karijeri, dok je Antun Račić u svom debiju u Oktagonu, na priredbi u njemačkom Oberhausenu bio uspješniji od Nuna Coste.

I dok Konavljanin nije imao uskoro novu borbu (zbog ozljede nije mogao nastupiti u 1. kolu, te unatoč pobjedi u 2. kolu Delija nije uspio proći dalje, u polufinale), Račić je zahvaljujući pobjedi trebao već 28. srpnja opet u akciju, i to se boriti za pojas prvaka. Nažalost, od toga neće, barem ne u predviđenom terminu, biti ništa.

- Nemam dobri vijest. Ima problema s ligamentima desnog koljena. Srećom, ne trebam na operaciju, ali oporavak će trajati oko mjesec i pol dana što nije dovoljno da se mogu spremiti za borbu – oglasio se Župjanin, kojem je pobjeda protiv Coste bila 28. pobjeda u četrdesetoj profesionalnoj borbi u karijeri (jedna borba bez pobjednika, te jedanaest poraza).

Oglasio se nakon toga i vlasnik pojasa Oktagona u bantam kategoriji, Danac Jonas Magard, koji je nakon pobjede Račičća u Njemačkoj ušetao  ‘kavez’, te izazvao Župljanina. U svom komentaru Magard je napisao, aludirajući na Račičev nadimak ‘Killer’: ‘Party Killer!‘.

Račić je uoči borbe s Costom žarko želio doći u priliku boriti se i za pojas u Oktagonu. U tome je uspio, ali...

Župljanin je bio vlasnik KSW-ovog pojasa, a cilj mu je biti borac koji će se moći pohvaliti kako je osvajao pojas u više od jedne organizacije. 

27. travanj 2024 21:49