StoryEditorOCM
OstaloVELIKA POBJEDA 20-GODIŠNJEG DUBROVČANINA

Josip Bulić u Italiji svladao francuskog reprezentativca, petog nositelja Svjetskog kupa, judaša koji se na Grand Prixu u Parizu borio za medalju!

Piše Tonči Vlašić
16. rujna 2022. - 10:28

Iza njega su dva nastupa u Svjetskom kupu, prvo u austrijskom Oberwartu, a zatim u talijanskom Riccioneu gdje je odradio i trening kamp. Josip Bulić, judaš Dubrovnika 1966. i hrvatski reprezentativac, posebno će pamtiti nastup u Italiji i pobjedu protiv trenutno 29. judaša svijeta, Francuza Alexisa Mathieua.

- Dva puta ga je bacio. Mathieu se na Grand Prixu u Parizu borio za broncu. Francuz je bio peti nositelj Svjetskog kupa u Italiji– istaknuo je Mateo Semiz, šef struke Judo kluba Dubrovnik 1966. i član stručnog stožera hrvatske reprezentacije.  

20-godišnji Dubrovčanin se potom borio u 3. kolu s reprezentativcem Njemačke, 26-godišnjim Martinom Matijjassom.

- Josip je bio slobodan u 1. kolu, potom je dobio nositelja, a protiv Matijassa je u neizvjesnoj borbi napravio malu grešku. Nažalost, na ovoj razini su takve male greške skupe. Poražen je u parteru. Nijemac je potom stigao do borbe za medalju, te bio peti.

U Austriji, u Oberwartu, Josip nije imao sreće. Za protivnika je u 1. kolu dobio osvajača brončane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, 27-godišnjeg reprezentativca Austrije Shamila Borchashvilija.

- Dva natjecanja, te trening kamp na kojem su bili judaši iz 34 države, sve je to Josipu dobro došlo uoči najvažnijeg ispita, nastupa na Europskom mlađe seniorskom prvenstvu, koje će se krajem listopada održati u Sarajevu. Tamo će nastupiti četvero članova našeg kluba, i Petrunjela Pavić, te Anđela i Luka Violić – naglasio je Semiz.

Na kampu u Riccioneu sudjelovala je i Iva Oberan, judašica Župe dubrovačke, koja se priprema za Svjetsko seniorsko prvenstvo, koje je početkom idućeg mjeseca u Taškentu (Uzbekistan), a na kojem će nastupiti i Petrunjela Pavić. Zatim na kampu je bio i Leon Đapić, najuspješniji član Judo kluba Ura Nage.

- Sudjelovanje na ovakvim kampovima, rad s najboljima, ne treba naglašavati koliko to dobrog donese svima – rekao je šef struke Judo kluba Dubrovnik 1966.

23. travanj 2024 11:50