StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Hrvatska slavi i već razmišlja o elitnom krugu kvalifikacija, Primić, Marinović, Kuraja i ostali i prije puta u Mađarsku ostvarili prvi cilj!

Piše Tonči Vlašić
8. studenog 2022. - 21:09

Opet sedam pogodaka u utakmici Hrvatske i Izraela, ovaj put se nije tresla samo mreža našeg suparnika. Izrael je ovaj put uspio postići jedan pogodak, ali opet je uvjerljiv trijumf izabranika Marinka Mavrovića. U Areni Varaždin Hrvatska - Izrael 6:1, te su naši i prije zadnjeg nastupa u skupini prvog kruga, gostovanja kod Mađarske, osigurali prvo mjesto, a što donosi nastup u elitnom krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

GOTOVO JE, GOTOVO!!!

Kvalifikacijska skupina ‘7‘, poredak: 1. Hrvatska 9 bodova/3 utakmice (18:2), 2. Mađarska 1 bod/2 utakmice (3:7), 3. Izrael 1 bod/3 utakmice (3:15).

Do kraja još igraju Izrael - Mađarska, te Mađarska - Hrvatska.

image

Lijepa naša u Areni Varaždin uoči utakmice s Izraelom

Željko Hajdinjak/Cropix

Hrvatska je zadnji (i jedini) put na SP-u igrala 2000. godine u Gvatemali. Hoće li naši najiskusniji igrači, prije svega Dario Marinović, koji je najbolji strijelac u povijesti Hrvatske, a koji je igrao na četiri EP-a, upisati u svoj životopis kako je igrao i na SP-u?

Težak je put pred našima. Europa šalje samo sedam reprezentacija na SP. U elitnom krugu kvalifikacija formirat će se pet skupina s po četiri sastava, tu treba biti prvi ili se naći među četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije i potom biti bolji u sudaru s jednom od njih. 

Zoran Primić i Dario Marinović, obojica igrači Squarea, bili su  u startnih pet Hrvatske u Varaždinu, Marinović s kapetanskom trakom oko ruke. Primić je u prvom poluvremenu imao tri obrane, isto tako u nastavku, Marinović je vukao prema naprijed, igrao je i Marko Kuraja, treći igrač u reprezentaciji koji je ponikao u Gospinom polju, a koji je danas član Olmissuma. Šteta što u posljednjim sekundama nije postigao pogodak te tako nastavio svoj odličan učinak u svojim prvim službenim utakmicama za A reprezentaciju. Pogađao je protiv Mađarske u 5:1 pobjedi u Slavonskom Brodu, te u 7:0 pobjedi kod Izraela. Dva pogotka u prve tri službene utakmice!

image

Zoran Primić otklanja opasnost po vrata Hrvatske protiv Izraela

Željko Hajdinjak/Cropix
image

Dario Marinović protiv Izraela u Varaždinu

Željko Hajdinjak/Cropix

U Varaždinu tri pogotka je postigao Luka Perić (Futsal Dinamo), a po jedan David Mataja (Pula), Kristijan Postružin (Futsal Pula) i Niko Vukmir (Pula). Hrvatska je ostvarila prvi cilj!

17. lipanj 2024 01:03