StoryEditorOCM
OstaloMALONOGOMETNA REPREZENTACIJA

Hrvatska izgubila (k)od reprezentacije, koja je bila bolja i u Dubrovniku prije pet godina

Piše Tonči Vlašić
17. rujna 2022. - 21:47

Okrenuli smo novu stranicu, u novu natjecateljsku sezonu ulazimo s novim stožerom i pomlađenom reprezentacijom. Novi članovi stožera su treneri Kujtim Morina, Martinac i Marušić, odnosno analitičar Šoštar, a u kadru reprezentacije više nisu Luketin, Kanjuh, Perišić, Matošević, Novak i Josip Suton. Odlučili smo napraviti smjenu generacija, a ovom prilikom zahvaljujem se igračima koji više neće biti dio reprezentacije, a koji su dali značajan doprinos u proteklom razdoblju. Naravno da će sve njih teško biti nadomjestiti preko noći, ali svaki novi početak je težak. Trebat će vremena i strpljenja, iako su pred nama veliki izazovi. Pokušat ćemo se plasirati na svjetsko prvenstvo koje nismo izborili 22 godine, ali naš je prioritet Europsko prvenstvo 2026. godine do kojega bi ovi mladi igrači trebali steći dovoljno iskustva da bi Hrvatska tamo bila konkurentna – tim riječima najavio je Marinko Mavrović ogled kod Francuske, koji je posložio kao svojevrsna uvertira pred nastup u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2024. godine. Suparnici našima u skupini su Mađarska i Izrael.

Zoran Primić i Dario Marinović (Square), Filip Bašković i Toni Jelavić (Novo Vrijeme), Božo Sučić (Universitas), Josip Jurlina, Duje Kustura, Antonio Sekulić, Marko Kuraja (Olmissum), David Mataja, Niko Vukmir (Futsal Pula Stanoinvest), te Mateo Mužar, Luka Perić i Kristijan Čekol (Futsal Dinamo) su pozvani za akciju Francuska u Francuskoj.

- Zbog obiteljskih razloga neće biti Franca Jelovčića, a Kristijan Postružin i Matej Horvat oporavljaju se poslije operativnih zahvata na koljenu – dodao je Mavrović.

image

Marinko Mavrović, hrvatski izbornik

Tonči Vlašić/

Vijest iz Lavala, grada s 50.000 stanovnika na zapadu Francuske, nije dobra. Poraz naših 4:0. U prepunoj Areni, više od 4.000 gledatelja, za Francusku, koja nas je ostavila bez Eura 2018. godine (nakon 1:1 u Francuskoj, poraz u Dubrovniku), pogađali su Mohammed u 11., u 16. minuti pogađali su Zakehi i Bendali, a konačni rezultat potpisao je Menendez u 28. minuti.

Marinović je bio u ulozi kapetana, branio je Primić, igrao je i Kuraja...

Ukupno je dvanaest kvalifikacijskih skupina za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Pobjednici kvalifikacijskih skupina i četiri najbolje drugoplasirane momčadi izravno će se plasirati u posljednje, Elitno kvalifikacijsko kolo, a preostale drugoplasirane momčadi razigravaju za naći se među 20 najboljih.

Tad će se formirati pet skupina s po četiri reprezentacije. Pobjednici skupina idu izravno na SP, a četiri najbolja drugoplasirana igraju za preostala dva mjesta. Ukupno sedam europskih reprezentacija će se plasirati kroz kvalifikacije na SP-u 2024. godine.

Naši prvo dočekuju 7. listopada Mađarsku, a pet dana poslije su gosti Izraela, kojeg će ugostiti 8. studenog. Zadnji nastup u skupini imat će 7. ožujka 2023. kad su gosti Mađarske. 

19. travanj 2024 23:57