StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

DRUGA HRVATSKA LIGA - JUG Je li Ombla u Gospinom polju mogla protiv najtrofejnijeg hrvatskog kluba izbjeći poraz?

Piše Tonči Vlašić
24. listopada 2020. - 15:10
Ombla je ostala praznih ruku u 4. kolu podskupine 'B' južne skupine Druge hrvatske lige, međutim, iako je igrala protiv Splita, najvećeg favorita za prvo mjesto i plasman u najveći rang (u slučaju Splita, najtrofejnijieg hrvatskog kluba, povratak među najbolje),

Je li mogla Ombla izbjeći poraz?

- Ako suparnik ima na 1:2 udarac s deset metara, a Ombla je imala, onda je odgovor da. Otvorena je bila utakmica. Ombla je bila 'živa' i na 0:2. Mi smo tad mogli prelomiti utakmicu, otići na 3:0. Nismo uspjeli. Ombla je najbolje odigrala ove sezone. Nije iznenađenje. Već sam rekao kako je Ombla sastav za gornji dom, te kako se neće boriti za ostanak – istaknuo je Antun Bačić, trener Splita. Dubrovčanin, koji je u Split stigao upravo iz dubrovačkog drugoligaša, ostvario je treću pobjedu u trećem nastupu.

- Do ove smo stigli najteže – dodao je Bačić.

image
Antun Bačić, trener Splita foto: Tonči Vlašić


Isto pitanje i za trenera Omble.

- Jesmo li mogli izbjeći poraz? Da, dovoljno je pogledati završnicu utakmice. Imali smo udarac s deset metara, zatim dvije lijepe prilike kad smo igrali golmana / igrača. Dojma sam kako smo zaslužili bod – rekao je Antonio Pijević, trener Omble.

image
Antonio Pijević, trener Omble foto: Tonči Vlašić


Split je dobio prvo poluvrijeme pogotkom Duje Vladovića, u nastavku stigla do 2:0 (Duje Kuzmanić). Mateo Vodopić je šest minuta prije kraja pogodio s deset metara, nakon šestog akumuliranog prekršaja Splita, a nedugo nakon toga imao je još jednu priliku s istog mjesta. Međutim, nju nije iskoristio.

Prvo poluvrijeme? Jest Split bolje stajao, jest bolje trčao, pritiskao, ali Ivo Vlahušić, Leo Bogdanović, Pero Ševo, Mateo Vodopić... jesmo li nabrojili sve igrače Omble koji su se našli u izglednim prilikama za pogodak, a nisu pogodili? Na kraju su od svih spomenuta prilika za izjednačenje – udarac s 10 metara, te igra na sve ili ništa kad su tukli Vlahušić, zatim Vodopić. Istaknuo se, kao i u nekoliko prilika prije toga Nikola Čizmić, vratar Splita.

Ombla je novu sezonu otvorila gostujućim uspjehom kod Knina, a potom tri poraza u nizu od čega dva kod kuće, i to oba od glavnih kandidata za vrh, prvo Šibenika 1983., a sad Splita.

- Imali smo težak raspored, ali razočaran sam bodovnim učinkom. Protiv Mejaša smo u Splitu bili bolji, a nismo osvojili ni bod. Sad stoji kako smo imali priliku protiv Splita za bod, ali opet ništa. Ne, ne mogu bit zadovoljan kad nanižeš tri poraza i imaš samo tri boda od dvanaest, iako teži raspored kod kuće nismo mogli imati – zaključio je Pijević.

Ombla je protiv Splita igrala u sastavu: Marko Ilić, Antonio Drašković, Ivo Vlahušić, Hrvoje Bogdanović, Andro Drašković, Martin Urban, Luka Papac, Marin Zvono, Antonio Noković, Pero Ševo, Leo Bogdaović, Dominik Gustin, Marko Tolj i Mateo Vodopić. U 5. kolu Ombla je gost Hajduka, koji je bez boda nakon prve tri utakmice. Split je jedini sastav podskupine sa stopostotnim učinkom.

image
Ombla - Split 1:2 foto: Tonči Vlašić

image
Ombla (Marko Ilić) - Split 1:2 foto: Tonči Vlašić

image
Ombla - Split 1:2 foto: Tonči Vlašić

image
Ombla (Pero Ševo) - Split 1:2 foto: Tonči Vlašić

image
Ombla - Split 1:2 foto: Tonči Vlašić

image
Ombla (Mateo Vodopić) - Split 1:2 foto: Tonči Vlašić

image
Ombla - Split 1:2 foto: Tonči Vlašić

image
Suci - Bartol Divić iz Splita i Zdravko Kuran iz Metkovića foto: Tonči Vlašić

image
Ombla - Split 1:2 foto: Tonči Vlašić

image
Ombla - Split 1:2 foto: Tonči Vlašić
20. travanj 2024 13:09