StoryEditorOCM
OstaloPRIJELAZNI ROK

Dario Marinović ima novi klub! Potpisao je za ‘Lisice’. Čeka ga iduće sezone UEFA Liga prvaka!

Piše Tonči Vlašić
4. srpnja 2023. - 22:47

Zvao ga je Feldi Eboli G5 još nakon završetka sezone, ali tad je Dario Marinović imao druge planove. Iako je ponuda novog talijanskog prvaka bila veća, njemu je želja bila ostanak u Squareu. Pritom je pristao na manji ugovor nego je imao prošle sezone kad se nakon trinaest godina vratio u Gospinom polju, ali ponuda matičnog kluba za novu sezonu bila je dosta manja, a što je puno, puno manje od ponude s Apenina.

I kad je već bilo tako, potvrdio je neki dan kako napušta Square, a kako će odluku, gdje će nastaviti karijeru, donijeti početkom ovog tjedna. Sad je potpisao. Službeno je novi igrač prvaka Italije. 33-godišnji hrvatski reprezentativac će igrati za popularne ‘Lisice’.

- Potpisao sam jednogodišnji ugovor - potvrdio je Marinović, uz čije je ime vezano puno, puno ‘naj, naj’ hrvatskog malog nogometa (klupskog i reprezentativnog). Čeka ga s ‘Lisicama‘ obrana naslova prvaka Italije, naravno, napad na talijanski Superkup i Kup, ali i nastup u UEFA Ligi prvaka. Protiv koga će igrati u najjačem europskom klupskom natjecanju, doznat će već u srijedu, 5. srpnja, U Nyonu, sjedištu UEFA, ždrijeb počinje u 14 sati.

image

Malonogometni klub Feldi Eboli

Feldi Eboli G5 osnovan je 2002. godine, provincija Salerno, Napulj je blizu. Do najvećeg ranga stigao je 2017. godine, a prošle sezone do prvog trofeja u povijesti, naslova prvaka Italije.

Marinović je osim u Hrvatskoj (Square, Nacional i Split), igrao u Kuvajtu (Al Yarmouk), zatim Španjolskoj (ElPozo Murcia i Cartagena), osvajao trofeje u Hrvatskoj (Split) i Španjolskoj (ElPozo Murcia). Najbolji je strijelac hrvatske reprezentacije svih vremena, srebrna kopačka Eura 2012. godine, nastupio je na ukupno četiri Eura, sad s reprezentatcijom lovi svoj prvi nastup na Svjetskom prvenstvu, koje se igra iduće godine.

16. lipanj 2024 19:22