StoryEditorOCM
OstaloKVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO MALONOGOMETNO PRVENSTVO

Bravo Hrvatska! Je li utorak dan kad će crnom nizu biti kraj?

Piše Tonči Vlašić
12. travnja 2024. - 19:52

Velik je ulog, u pitanju je odlazak na Svjetsko prvenstvo, a gdje su naši bili samo jednom, i to prije 24 godine. Toliko je prošlo od Gvatemale gdje je Hrvatska bila peta, a Dubrovčanin Božidar Bobo Butigan najbolji vratar prvenstva. I od tad priželjkujemo novu priliku, generacije nisu uspjele, neke su bile vraški blizu, a ova je sad, čini nam se, najbliže tome.

Hrvatska je dobila prvo poluvrijeme finala kvalifikacija, 3:2 je pobijedila Poljsku na njenom terenu. Uzvrat je u utorak u Draženovom domu, u Zagrebu. Je li to taj dan kad će crnom nizu biti kraj?

Nije dobro počelo u Koszalinu, Poljska je povela u 3. minuti. Izjednačili su naši preko Luke Perića u 14. minuti, ali već u idućoj, nesreća. Marko Kuraja je zatresao vlastitu mrežu. Poljska opet vodi. Poljska je bila opasnija, imala je više udaraca prema golu, imala je četiri puta više udaraca iz kuta od naših, ali, broje se pogoci. Perić je opet pogodio, opet je izjednačio rezultat, sad na 2:2 u 34. minuti, i opet se tresla mreža minute poslije, ali ovaj put domaćina. Mataja je potpisao 3:2, a to je rezultat s kojim ulaze naši u uzvrat.

Poljska igra vrlo agresivnu individualnu obranu, ne teži posjedu lopte, već nastoji što jednostavnijim putem doći u završnicu. U zadnjoj liniji igraju bez rizika i jaki su u prekidima. Tako je naš izbornik Marinko Mavrović najavio finale kvalifikacija. Moramo znati odgovoriti i nametnuti svoju igru. Jaki smo na pivotima i imamo igrače koji mogu probijati u igri “jedan na jedan”. Tako ćemo se i postaviti.

I postavili su se. I uspjeli su. Svjetsko prvenstvo se igra od 14. rujna do 6. listopada ove godine u Uzbekistanu.

Zoran Primić je bio na vratima, Dario Marinović i Marko Kuraja su igrali. Bravo Hrvatska!

29. travanj 2024 14:32