StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

BIVŠI TRENER SQUAREA NIJE VIŠE TRENER SAVIATESTA MANTOVE Tko će preuzeti Antu Daničića i Marka Kuraju?

Piše Tonči Vlašić
14. siječnja 2021. - 10:41

Frane Despotović, Splićanin, koji je prošlu sezonu zaključio na klupi Squarea, a potom prihvatio ponudu Saviatesta Mantove, nije više trener tog talijanskog prvoligaša. Smijenjen je nakon poraza u utorak navečer kod Signor Prestita s 3:0, trećeg u nizu, ukupno osmog u trinaest utakmica, tj. činjenice što je u zadnjih šest utakmica njegova momčad osvojila samo jedan bod.

Početak sezone je bio za pet. Na startu gostujući uspjeh kod Pesara, aktualnog prvaka, a zatim pobjeda kod kuće protiv Catanie. Ukupno je Saviatesta Mantova osvojila 12 bodova u prvih sedam kola, ali u posljednja tri tjedna samo bod u šest utakmica, u tri utakmice u 2021. godini niti jedan...

Despotović je sa sobom u Italiju poveo čak četvoricu igrača Squarea (Ante Daničić, Marko Kuraja, Mirko Hrkač i Blago Gašpar), zatim iz Vrgorca Luku Sutona, te Finca Juhu Matti Savolainena, koji je bio vratar Crnice.

image
Marko Kuraja i Ante Daničić slave u dresu Mantove, talijanskog prvoligaša pobjedu u Pesaru foto: divisionecalcioa5.it

La Voce di Mantova, lokalni dnevni listi, piše kako klub traži novog trenera. Spominje se ime Brazilca Jeffea, koji je dugi niz godina igrao u Italiji. Prošle sezone bio je kapetan i pomoćni trener u Real Rietiju.

Saviatesta Mantova novi nastup ima u subotu, 16. siječnja, kad je domaćin Sandro Abate Avellinu. 

19. travanj 2024 12:50