StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

Bitka na Sveticama za naslov prvaka, Jugaši ne posustaju. Konkurencija ne može biti mirna

Piše Tonči Vlašić
2. lipnja 2024. - 12:01

Jugaši su i nakon drugog od tri dijela ekipnog prvenstva Hrvatske, Kup ‘Ivan Varvodić’, drugi. Medveščak i dalje vodi, ali je nakon tri od pet disciplina u nedjelju prijepodne gledao u leđa ekipi trenera Frane Ćirka.  

Drugi dio prvenstva, koje se održava na zagrebačkim Sveticama, počeo je pobjedom Vlaha Nenadića na 100 slobodno, dok je olimpijac Nikola Miljenić, koji pliva za Medveščak, osvojio je 21 bod manje, te je u tom trenutku Jug preuzeo vodstvo (Medveščak je nakon prvog dijela imao bod više od Juga). Zatim je pobjedu ostvario i Juraj Barčot, i to na 200 leđno, imao 41 bod bolji rezultat od drugog Vita Polanšćaka iz Mladosti. Medveščak je tad uzeo 169 bodova manje.

Nakon toga je pobijedio Michel Brassard na 200 leptir, ali on je danas u kapici Maksimira jer studira u Zagrebu. Tu se za Jug morao boriti Mario Šurković, koji je donio novih 532 boda, 147 manje od Medveščaka, te 79 manje od Mladosti, ali i dalje dovoljno za ostanak na vrhu. Potom je najmlađi Bruno Tošović vodio bitku s osam godina starijim Marinom Mogićem iz Mladosti na 1500 slobodno, jedan od najboljih naših plivača u zadnje vrijeme imao je rezultat vrjedniji 221 bod. Medveščak je u tom ‘maratonu’ osvojio 121 bod više, te je opet preuzeo vodstvo. Imao 69 bodova više.

I dok je trajala utrka, Medveščak – Jug, rasla je prednost u odnosu na treću Kantridu, te četvrti Maksimir. Mladost se približavala, ali u tom trenutku tek peta s 290 bodova manje od Jugaša...

Na kraj drugog dijela, na startu su se našle štafete 4 puta 100 mješovito. Po prijavljenim rezultatima Mladost uvjerljivi favorit za pobjedu, do nje Medveščak, te nakon njih Maksimir, a Jug je po prijavama imao četvrti rezultat. Na kraju Jugaši četvrti (Mario Šurković, Andrej Stojanovski, Juraj Barčot i Vlaho Nenadić), ali sa samo 18 bodova zaostatka za Medveščakom, koji je odnio pobjedu, samo s 13 bodova manje od druge Mladosti, treća je bila Dubrava, koja je uzela samo dva boda više od dubrovačke ekipe. Opet je narasla prednost Jugaša u odnosu na treću Kantridu.

Treći, ujedno posljednji dio ekipnog prvenstva počinje u 16 sati. Prvo je na programu 200 slobodno, zatim 200 prsno, pa 100 leptir, 400 mješovito i na kraju štafeta 4 puta 100 slobodno

Medveščak u konkurenciji šesnaest klubova vodi sa 7503 boda, ima 87 bodova više od Juga, koji ima 192 boda više od treće Kantride. Maksimir na četvrtom mjestu zaostaje za ekipom iz Gruža 270 bodova, Mladost na petom mjestu 277 bodova.

13. lipanj 2024 12:06