StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE |

3,2,1 KRENI Ošjak, Neretvanski gusar i Neptun ‘preselili‘ u Zagreb, počinje 78. Hrvatsko veslačko prvenstvo, 31. od samostalnosti Lijepe naše

Piše Tonči Vlašić
16. rujna 2021. - 10:17
Toni Crnjak i Lovro Čondrić su 2020. bili seniorski doprvaci Hrvatske u dvojcu na pariće lakih senioraTonči Vlašić

Hrvatsko veslanje se okupilo na zagrebačkom Jarunu. Počinje 31. prvenstvo od samostalnosti Lijepe naše, a ukupno 78. Prvenstvo Hrvatske u veslanju za kadete, juniore, seniore i veterane. Nastupit će čak 1173 veslačica i veslača iz trideset i jednog kluba.

U Zagrebu su i veslačice i veslači iz Dubrovačko-neretvanske županije, članovi Ošjaka iz Vela Luke, Neretvanskog Gusara iz Metkovića, te dubrovačkog Neptuna.

Prošle sezone zagrebačka Trešnjevka je bila najuspješniji klub prvenstva, Neptunaši su bili jedanaesti, a u gornjem domu se našao i Neretvanski gusar, koji je zauzeo petnaesto mjesto. Neptunaši su prošle godine izveslali tri medalje, Toni Crnjak i Lovro Čondrić su bili seniorski doprvaci Hrvatske u dvojcu na pariće lakih seniora, Matej Metković i Pero Kukuljica brončani u dvojcu na pariće, također u konkurenciji seniora, a kadet Roko Bogdanović treći u skifu.

Metkovci su također imali tri pobjednička postolja. Slavili su naslov prvaka blizanaca Šiljeg, Gabrijela i Mateja, u dvojcu na pariće u konkurenciji mlađih kadeta. Zatim, srebro Reine Bebić i Maris Glušćević u dvojcu na pariće za mlađe kadetkinje, te broncu Nataše Šustić u samcu kod lakih seniorki.

image
Metkovski blizanaci Šiljeg, Gabrijel i Matej, članovi Neretvanskog gusara, 2020. su bili prvaci Hrvatske u dvojcu na pariće u konkurenciji mlađih kadeta
Tonči Vlašić

Naravno, na Jarunu će nastupiti i dvije najbolje hrvatske veslačice, veloluške blizanke, Ivana i Josipa Jurković, aktualne svjetske i europske prvakinje do 23 godine, koje nastupaju za zagrebačku Trešnjevku čiji je član i Dubrovčanin Patrik Papac, također mlađe seniorski reprezentativac Hrvatske, koji će se također boriti za medalje. 

Prva trka prvenstva je zakazana danas u 15 sati, kvalifikacijska utrka mlađih kadetkinja u dvojcu bez, a posljednja je u nedjelju, 19. rujna, u 12.15 sati, kad će krenuti sa starta seniorski osmerci.

27. travanj 2024 05:48