StoryEditorOCM
NogometUSPOMENA ZA ČITAV ŽIVOT

Wayne Rooney se potpisao na kopačku malom Dubrovčaninu, koji je potom s dva pogotka u dresu Dinama srušio Borussiju Dortmund!

Piše Tonči Vlašić
8. lipnja 2024. - 22:50
Wayne Rooney s Josipom Mihaljevićem, te njegovim ocem Renatom. U sredini slika: Josip s pokalom pobjednika turnira u Koperu

Ponikao je u Školi nogometa DU Talent, danas je u Nogometnom klubu Župa dubrovačka, a igra sve više i više za zagrebački Dinamo. Prošli vikend je s ‘Plavima’ iz Maksimirske šume osvojio Adria Soccer Cup u Kopru. Ovaj vikend je u Mađarskoj gdje je prvog dana postigao četiri pogotka u pet utakmica u skupini, doprinio prolasku Dinama u završnicu turnira, a posebno će se pamtiti dva pogotka u 4:1 trijumfu protiv Borussie Dortmund.

On je Josip Mihaljević, koji je rođen 9. prosinca 2014. godine, a dortmundsku Borussiju je srušio na turniru u mađarskom Szombathelyju za dječake do 11 godina, rođene 2013. godine i mlađe. I sad, kad je Dinamo prošao u finalnu skupinu, igrat će i protiv vršnjaka Manchester Uniteda za kojeg igra mali od Wayne Rooneyja, Klay.

I kad je već legendarni engleski nogometaš došao na turnir kako bi podržao svog malog, i kad je non stop uz terene, kako nećeš uloviti uspomenu za sva vremena. I još je osvajač Lige prvaka iz Moskve 2008., te peterostruki prvak Engleske, uzeo flomaster u ruke, te ispunio želju mnogih, tako i Josipa, kojem se potpisao na kopačku. Učinio je to 38-godišnji Rooney uoči meča Dinama protiv Borussije.

Uspomenu na susret s legendom svjetskog nogometa ima i Josipov otac Renato, bivši nogometaš, član prvoligaškog Dubrovnika, one nezaboravne momčadi koja je u ratnom vihoru prije 32 godine bila osuđena igrati sve utakmice izvan grada u premijernom izdanju HNL-a, ali je uspjela na terenu, unatoč svemu, izboriti ostanak. Ali, to je sad jedna druga priča.

Ova iz Mađarske je baš lijepa. U glavnoj ulozi je u plavom dresu i mali Dubrovčanin. Dinamo je zahvaljujući i njemu prošao u finalnu skupinu, i sad igra ga u nedjelju čekaju novi izazovi. Prvi je Manchester United.

Iako nema još ni deset godina, Josip Mihaljević ima već sad lijepih uspomena za cijeli život.

24. lipanj 2024 16:07