StoryEditorOCM
NogometPOTVRĐENO |

VRATIO SE NA HRVATSKI JUG Armando Marenzi ponovno trener trećeligaša u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ali ne Zmaja

Piše PSD.
6. siječnja 2021. - 19:38

Vratio se Armando Marenzi u Dubrovačko-neretvansku županiju. Ne na klupu blatskog Zmaja, kojeg je vodio od 2011. do 2013., već preuzima Neretvu, koju je napustio Ivan Bubalo, a koji je preuzeo BH prvoligaša, GOŠK iz Gabele.

Bubalo je metkovske 'plavo bijele' ostavio nakon 15. kola južne skupine Treće hrvatske lige na 13. mjestu u konkurenciji 17 klubova s 18 bodova. Inače, Bubalo je tek mjesec dana vodio Neretvu. Stigao je nakon što je u prvih devet utakmica sezone momčad vodio Damir Borovac. Debi je imao 24. listopada kad je Iza Vage svladan Uskok s 2:0. Potom je Neretva izgubila u Dubrovniku s 2:0, pa dobila kod kuće Uraniju 3:2, te upisala poraz u Opuzenu 2:0 od Neretvanca. U zadnje dvije utakmice s Bubalom na klupi bila je bez postignutog i primljenog pogotka – u Metkoviću protiv Hrvaca, te u Otoku protiv OSK-a.

Marenzi, 54-godišnjak rođen u Šibeniku, igrao je krajem 80-ih za Šibenik u Drugoj ligi bivše države. Potom u Prvoj saveznoj ligi za Spartak iz Subotice, pa ponovno za Šibenik. Igrao je Drugu ligu u Francuskoj i Grčkoj, a karijeru zaključio u dresu Zrinjskog iz Mostara. Potom je počeo trenersku karijeru. Pod njegovim vodstvom BŠK Zmaj je u sezoni 2012./13. ostvario svoj najveći uspjeh – bio drugi u južnoj skupini Treće hrvatske lige (Val iz Kaštel Starog prvi, dubrovački GOŠK treći u konkurenciji 16 klubova) i pobjednik Županijskog kupa kad je u finalu u Blatu pred 1000 gledatelja s 3:2 savladan Neretvanac.

Novi trener Neretve vodio je RNK Split, radio u mlađim uzrastima splitskog Hajduka, bio i u grčkom Niki Volosu, zatim Primorcu iz Biograda, skradinskom SOŠK-u i Krki.

Tonči Vlašić / Dubrovački vjesnik

26. travanj 2024 09:37