StoryEditorOCM
Nogomet100 MILIJUNA EURA |

TROJICA IGRAČA TOTTENHAMA NA TRAVNJAKU ŽUPE DUBROVAČKE Argentinski reprezentativci, koji su protjerani iz Brazila, ‘karantenu‘ odrađuju u Čibači

Piše Tonči Vlašić
10. rujna 2021. - 10:35
Trojica nogometaša Tottenhama, Lo Celso, Romero i Sanchez, odrađuju karantenu u Čibači prije povratka u Veliku BritanijuTonči Vlašić

Gdje su? Evo ih, u Čibači, na Taranteli, na travnjaku Nogometnog kluba Župa dubrovačka? Tko je tamo? Cristian Romero i Giovano Lo Celso, dvojica od kvarteta argentinskih reprezentativaca protjeranih iz Brazila. Sad na hrvatskom jugu 'odrađuju' desetodnevnu karantenu, kako bi se mogli vratiti u Veliku Britaniju, priključiti svom Totenhamu, a tu je još jedan Spurs, najskuplji Kolumbijac, Davinson Sánchez, te kondicijski treneri Spursa. Njima je zadatak da se trojac vrati u Veliku Britaniju spreman.

35 milijuna funti vrijedi 23-godišnji Cristian Romero, koji je s Argentinom osvojio Copa Ameriku, a on izabran u najbolju momčad prvenstva. Bio je prethodno najbolji branič Serie A igrajući za Atalantu, koja ga je otkupila od Juventusa za 16 milijuna eura. Zatim se javio Tottenham, te je prošli mjesec imao debi za Spurse u pobjedi 1:0 protiv Manchester Cityja.

Giovani Lo Celso, koji se procjenjuje na 'samo' 27 milijuna eura, član je Tottenhama od 2019. godine, igrao je za Argentinu na Olimpijskim igrama u Riju, bio član Argentine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a oko njegovog vrata je i zlatna medalja s ovogodišnje Copa Americe, i on je bio u startnih jedanaest u finalu na Maracani protiv Brazila, uz bok Messija, Angela Di Marie, kontra Neymara, Thiago Silve i ostalih.

image
Trojica nogometaša Tottenhama, Lo Celso, Romero i Sanchez, odrađuju karantenu u Čibači prije povratka u Veliku Britaniju
Tonči Vlašić
image
Lo Celso, Romero i Sanchez dolaze na trening
Tonči Vlašić
image
Trojica nogometaša Tottenhama, Lo Celso, Romero i Sanchez, odrađuju karantenu u Čibači prije povratka u Veliku Britaniju
Tonči Vlašić
image
Trojica igrača Tottenhama na treningu na terenu Nogometnog kluba Župa dubrovačka
Tonči Vlašić
image
Dva reprezentativca Argentine, te Kolumbijac, igrači Tottenhama na Taranteli, u domu Nogometnog kluba Župa dubrovačka
Tonči Vlašić
image
Trojica igrača Tottenhama na treningu na terenu Nogometnog kluba Župa dubrovačka
Tonči Vlašić

Podsjetnik, prije samo pet dana argentinski dvojac Spursa bio je s reprezentacijom kod Brazila u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a taj superderbi Južnoameričkih kvalifikacija prekinut je upravo zbog njih jer su prekršili pravilo o karanteni, koje vrijedi u Brazilu. Zbog delta varijante koronavirusa, koja je raširena u Velikoj Britaniji, Brazilci su svima koji dolaze iz Ujedinjenog Kraljevstva propisali 14 dana karantene, a to oni nisu napravili, te je brazilski zdravstveni regulator odlučio prekinuti utakmicu, te ih potjerati iz zemlje. Protjerani igrači su nakon toga doputovali u Hrvatsku gdje će provesti desetak dana nakon čega će se vratiti u Englesku. 

Davinson Sánchez, reprezentativac Kolumbije, vrijedi 32 milijuna eura. Četiri sezone je već u Tottenhamu...

Uglavnom, njih trojica su kod nas morala pokazati samo negativan test na koronavirus, te nisu trebali ići u samoizolaciju, dok je u Velikoj Britaniji propisana desetodnevna karantena za osobe koje dolaze iz Južne Amerike. Ovako, nakon deset dana što u Hrvatskoj 'odrade karantenu', mogu se vratiti u Englesku bez odlaska u izolaciju. Istina, propustit će utakmicu ovog vikenda kad su Spursi gosti Crystal Palacea.

Reprezentativci Argentine, te reprezentativac Kolumbije, u Čibači treniraju iza zatvorenih vrata. Gotovo 100 milijuna eura vrijedan je trojac na travnjaku Tarantele. Slika za povijest. Pamtit će ovaj posjet županijski prvoligaš.

image
Trojica igrača Tottenhama na treningu na terenu Nogometnog kluba Župa dubrovačka
Tonči Vlašić
19. travanj 2024 04:16