StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA DERBIJU

Tresao se Poljud, tresle su se i greda i vratnica, ali nakon remija Hajduka i Dinama na kraju su najsretniji u Rijeci i Osijeku

Piše Tonči Vlašić
12. ožujka 2022. - 20:17

Nakon derbija bez pogodaka pogled na tablicu HNL-a: Dinamo lider s 54 boda, Osijek drugi s 53 boda, treća Rijeka s 52 boda, Hajduk četvrti s 49 bodova, tek spomenimo da je Lokomotiva peta s 36 bodova i utakmicom više, te kako je Hrvatski dragovoljac prikovan za zadnje, deseto mjesto s 10 bodova i utakmicom manje, ima 14 bodova manje od predzadnje Istre 1961.

Naravno, treba znati kako je još devet kola do kraja. U igri je 27 bodova. Za vodeću četvorku, koja ima utakmicu manje, tri boda više, 30.

Tresao se Poljud u najvećem hrvatskom derbiju od pjesme i povika navijača, tresle su se i vratnica Hajduka krajem prvog poluvremena, te greda Dinama u 60. minuti, imao je Dinamo još jednu veliku priliku u posljednjim trenucima prvog poluvremena, ali sve skupa siromašno pred 34.000 gledatelja na tribinama, te tko zna koliko ispred malih ekrana. Na kraju Hajduk - Dinamo ništa - ništa, te su nekako najsretniji splitskim remijem konkurenti – Osijek i Rijeka, naravno, svakako više Dinamo od Hajduka.

Lukša Jakobušić, predsjednik Hajduka, među posljednjima je napustio svečanu ložu. Teško može biti zadovoljan, kao i svi kojima je Hajduk u srcu jer Osijek je uzeo u Poljudu prvo sva tri, a zatim bod, Rijeka oba puta sva tri boda, a sad Dinamo bod. Hajduk je osvojio samo dva od petnaest mogućih bodova u svom domu protv izravnih suparnika.

Hajduk do kraja prvenstva ima ići u Gradski vrt, na Rujevicu te u zadnjem kolu u Maksimir, tamo gdje je uzeo sedam od devet mogćih bodova (remi u Osijeku, pobjede kod RIjeke i Dinama). Dinamo do kraja još dočekuje Osijek, te ide u Rijeku, u Rijeku ima ići i Osijek... Da, dok je Hajduk gost u sva tri velika ogleda, Rijeka je domaćin u sva tri velika ogleda.

Naravno, ostao je tu i zaostatak iz 9. kola (Dinamo opet dolazi u Split, 20. travnja). U nedjelju, 13. ožujka, igraju se preostale dvije utakmice 27. kola: Rijeka je gost Hrvatskog dragovoljca, a Osijek dočekuje Goricu.

image
Navijači Hajduka s hrvatskog juga na tribinama splitskog Poljuda
Tonči Vlašić
image
Navijači Hajduka s hrvatskog juga na tribinama splitskog Poljuda - Srđan Benić je stigao u trenerci Jug Adriatic osiguranja
Tonči Vlašić
image
Hajduk - Dinamo
Tonči Vlašić
image
Hajduk - Dinamo
Tonči Vlašić
image
Hajduk - Dinamo
Tonči Vlašić
17. lipanj 2024 02:37