StoryEditorOCM
NogometHALO, TURSKA |

TOMISLAV GLUMAC ‘PJEVA‘ S VRHA TABLICE, NJEGOV 18. PRVENSTVENI POGODAK U KARIJERI ‘Ovo nikad s nikim nisam uspio ostvariti!‘

Piše Tonči Vlašić
11. rujna 2021. - 20:16

S Umraniyesporom nisam, a ovdje sam gotovo dvije godine, uspio nanizati četiri pobjede u prvenstvu. Nisam siguran jesam li s Balikesirsporom, ali četiri pobjede za redom bez primljenog pogotka, e to nikad s nikim nisam uspio ostvariti – javio se Tomislav Glumac iz Istanbula. Njegov Umraniyespor je na vrhu Druge lige, sa stopostotnim učinkom, te pogodak razlikom 11:0. U 4. kolu, prvom nakon reprezentativne stanke zbog kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Umraniyespor je kod kuće dobio s 2:0 Bandirmaspor.

Glumac je stup obrane lidera, i kad se zna kako je njegova mreža čista, koga pohvaliti, ako ne njega, a on, 30-godišnjak iz Mokošice, u 4. kolu je uz sve to skoknuo u 28. minuti do gola suparnika, i pogodio za (konačnih) 2:0.

Umraniyespor je poveo u 24. minuti iz kaznenog udarca. Četiri minute poslije Glumac je potvrdio pobjedu u 4. kolu, a to je ujedno četvrta pobjeda. Dvije pobjede su Glumac i ekipa ostvarili u gostima (Kocaelispor 3:0 i Menemenspor 4:0), a s 2:0 dobili su i prvu kod kuće kad su u 2. kolu dočekali gradskog rivala, Istanbulspor.

U iduća dva kola Umraniyespor je gost, prvo u utorak, 14. rujna, Erzuruma, a zatim u nedjelju, 19. rujna, Adanaspora.  

image
Umraniyespor - Bandirmaspor 2:0 (Tomislav Glumac slavi pogodak i pobjedu, evo ga u sredini)

Glumac se prvi put ove sezone upisao u strijelce, a peti put u 47 prvenstvenih nastupa u dresu Umraniyespora. Ovo je ukupno njegov 18. prvenstveni pogodak (pogađao je jedno u dresu Zadra, sedam puta u dresu RNK Split, te pet puta dok je igrao za Balikesirspor). Plus, postigao je jedan pogodak u europskim kupovima (RNK Split u kvalifikacijama za Europa ligu u sezoni 2014./15.).

U dresu Balikesirspora je igrao u najvećem rangu turskog klupskog nogometa, Superligi. Hoće li to isto uspjeti i s Umraniyesporom? Sezona u kojoj je želja Glumca i ekipe napraviti korak naprijed, iduće sezone igrati za bodove protiv Galatasaraya, Fenerbahčea, Bešiktaša i ostalih, počela je sjajno. 

19. travanj 2024 09:27