StoryEditorOCM
NogometNEUTRALNI TEREN

Prvi nastup u Hrvacama nije bio uspješan za prvaka Prve lige Dubrovačko-neretvanske županije u borbi za veći rang, hoće li drugi?

Piše Tonči Vlašić
9. lipnja 2024. - 20:10
Navijači Župe dubrovačke na utakmici zadnjeg kola sezone kod ONK Metković. Tad su se radovali pobjedi. Ovaj put nisu u 1. kolu kvalifikacija za popunu većeg rangaTonči Vlašić/

Poraz Župe dubrovačke na startu kvalifikacija za popunu južne skupine Treće hrvatske lige. Dinara iz Knina, prvak Prve županijske lige Šibensko kninske, bila je bolja Sa 6:2 u Hrvacama, na neutralnom terenu, gdje će prvak Prve županijske lige Dubrovačko-neretvanske igrati opet u srijedu, 12. lipnja, kad mu je u 2. kolu suparnik Val iz Kaštel Starog, prvak Prve županijske lige Splitsko-dalmatinske.

Župa dubrovačka je slobodna u 3. kolu, koje se igra u nedjelju, 16. svibnja, a u kojem se sastaju Dinara i Val. Pobjednik kvalifikacija će izboriti plasman u veći rang, a ukoliko Zadar, prvak južne skupine Treće hrvatske lige, bude uspješan protiv Segeste u kvalifikacijama za plasman u veći rang, SuperSport Drugu HNL, u veći rang će i drugoplasirani sastav kvalifikacije za popunu južne skupine Treće HNL.

Dinara je povela već u 8. minuti (Bruno Bitunjac), u 10. minuti se po drugi put zatresla mreža Župe dubrovačke. Uspio je to Zvonko Baričević, koji je početkom drugog poluvremena, u 47. i 55. minuti, postigao još dva pogotka. Nakon toga nova dva pogotka sastava iz Knina – Ivan Nikola Rodić je bio strijelac u 61., a Robert Franjkić u 64. minuti.

Župa dubrovačka je do kraja ublažila poraz. Toni Soldić je bio strijelac u 69. minuti, a u 79. minuti je i Božo Gustin pogodio mrežu sastava iz Knina, te potpisao konačni rezultat. U 73. minuti Župa dubrovačka je imala kazneni udarac, ali je Karlo Buhač zatresao okvir gola.

ŽUPA U HRVACAMA

Župa dubrovačka je protiv Dinara igrala u sastavu: Bruno Šutalo (od 80. Ivan Maleš), Božo Gustin, Ivan Pavao Bulić (od 65. Stjepo Delija), Toni Soldić, Ivan Šutalo, Matej Perić, Kristijan Prkut (od 46. Valentin Brajko), Karlo Buhač, Viktor Lekaj, Mirko Petković (od 46. Ante Nikolić), Ante Azinović (od 65. Luka Rašica). Trener: Dean Delevski, predstavnik kluba: Ile Katić.

25. lipanj 2024 08:41