StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK U DOHI

Povjerenje u sebe je prva tajna uspjeha: ‘Igraj moja Hrvatska, kad te vidim ja, srce mi gori, srce mi gori!‘

Piše Tonči Vlašić
9. prosinca 2022. - 07:11

Sjela je ekipa iz grada u kombi, iskrcala se u centru Lyona, te pjevala iz sveg glasa. Došla je podržati ‘Vatrene‘ iako je velika Njemačka bila suparnik u četvrtfinalu, iako je put bio dug, skup, a krenuli su, vazda će reći, jer su vjerovali kako ‘Vatreni‘ mogu i protiv tako velikog suparnika. 

Bila je 1998. godina. Ljeto. Vjerovali su oni, kao i svi ostali ‘iako nas malo ima‘, vjerovali su i ‘Vatreni‘. Jutro uoči utakmice trener svih trenera je s cigarom u ruci držao govor: ‘Povjerenje u sebe je prva tajna uspjeha. Sine, ako ne vjeruješ, nećeš uspjeti‘ - govorio je Ćiro

3:0 - Jarni, Vlaović i Šuker!

U Rusiji smo 2018. godine četvrtfinale igrali s domaćinom, kojeg smo dobili na penale, a njihov izbornik Stanislav Čerčesov je na konferenciji za novinare nakon utakmice dočekan od ruskih novinara pljeskom. Tresla se dvorana od pljeska. Čekamo Zlatka Dalića i naše da dođu nakon plasmana u polufinale, i gledamo kako Rusija, domaćin SP-a, slavi jer nije izgubila, što ja znam, tri, četiri - nula, već na penale. Pa oni nisu vjerovali kako mogu! 

Hrvatska danas igra svoje treće četvrtfinale na SP-ima. Protivnik je veliki Brazil. Reprezentacija koja na svakoj poziciji ima, kažu, najbolje što postoji u svijetu, i koja igrama opravdava ulogu favorita u Kataru. 

Ali, Hrvatska vjeruje kako može i protiv tako velikog suparnika. Hrvatska je dobila svoja oba četvrtfinala. Svaki put kad je prošla skupinu igrala je u polufinale, te na kraju osvojila medalju. U Rusiji je napravila i korak dalje. Bila je i u finalu. 

Igraj moja Hrvatska, kad te vidim ja, srce mi gori, srce mi gori!

Ništa nije nemoguće za onoga tko ima volju pokušati. Hrvatska i Brazil u četvrtfinalu SP-a u Kataru od 16 sati po hrvatskom vremenu na Education City stadionu!

Idemo ‘Vatreni‘! Idemo do kraja!

image

Radost ‘Vatrenih‘

Francois-xavier Marit/Afp
image

Slave hrvatski navijači

Ina Fassbender/Afp
05. lipanj 2024 09:40