StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI U ROTTERDAMU

Pokojni otac mu je bio iz Ljute, ime je dobio po djedu Konavljaninu, a on živi i radi u Madridu, Miho Dobrašin: ‘Španjolci zbog Luke ne bi previše...‘

Piše Tonči Vlašić
18. lipnja 2023. - 14:04

Prvo ga je ‘uhvatio‘ Krešimir Gotlin, novinar Hrvatskog radija: Što kažu Španjolci uoči finala UEFA Lige nacija? Koliko brojnu podršku će imati naš suparnik na tribinama stadiona De Kuip u Rotterdamu?

Miho Dobrašin već je gotovo desetljeće u Madridu. Tamo živi i radi. Kolega je novinar. Njegov pokojni otac je iz Ljute. Ime je dobio po djedu Konavljaninu.

Od njega smo naučili kako se u Španjolskoj, kad kažeš Real, misli se na Real Sociedad, a na Real Madrid se misli kad kažeš Madrid ili El Madrid.

Dobrašin je, eto male anegdote, ušao u povijest stadiona Vicente Calderón u Madridu. Bio je posljednji novinar koji je napustio stadion nakon posljednje utakmice što je odigrana na kultnom stadionu, koji je otišao u povijest. Kad je on zaključio posao ostali su već bili otišli, a kad je i on digao ‘sidro‘, ugasila su se svjetla. Zaključala vrata. Tko ne zna, stadion Vicente Calderón je bio jedan od simbola grada. Navijači Atletico Madrida su vrlo teško prihvatili odluku da se ide na novi stadion....

Uglavnom, odgledao je Miho gotovo sve domaće utakmice Atletica u zadnjih pet godina njegova života na Vicente Calderonu, a odavno je domaći na Santiago Bernabeu prateći Real Madrid. Tko zna koiko je imao susreta s Lukom Modrićem, imao je priliku razgovarati i s Cristianom Ronaldom dok je igrao za Real Madrid, pratio i Maria Mandžukića kad je naš legendarni reprezentativac bio u Atletico Madridu...

Što je Dobrašin odgovorio Gotlinu?

- Nije atmosfera u Španjolskoj ni približna kao kod nas kad je u pitanju finale Lige nacija. Dok će naših navijača biti više od 20.000, španjolski savez spominje brojku od 6.000 svojih navijača. Španjolske kolege kažu kako bi moglo biti 5.000 Španjolaca na utakmici – kaže Miho.

- Španjolci poštuju Hrvatsku reprezentaciju. Zbog Modrića ima onih španjolskih novinara, koji ne bi previše žalili ako njihova reprezentacija večeras izgubi. Jednostavno obožavaju Luku.

Finale UEFA Liga nacija između Hrvatske i Španjolske igra se u Rotterdamu, na stadionu De Kuip, s početkom u 20.45 sati. Tko će biti treći pobjednik nakon Portugala 2019. i Francuske 2021. godine?

13. lipanj 2024 17:49