StoryEditorOCM
Nogomet70 SLIKA OPUZEN ‘GORI‘ |

‘PLAVA MAKINJA‘ SLAVI POVIJESNI USPJEH, POTEKLE SU I SUZE RADOSNICE, TE PJEVA IZ SVEGA GLASA ‘Ako mene mlada nestane, Neretvanac majko ostaje!‘

Piše Tonči Vlašić
15. lipnja 2021. - 12:14
Povijesni uspjeh Nogometnog kluba Neretvanac (Opuzen) - prvak južne skupine Treće hrvatske lige u sezoni 2020./21.Tonči Vlašić

Pjesma je počela i prije nego se sudac Ante Sočo iz Stobreča oglasio posljednji put na travnjaku Podvornice, mnogi su čekali taj trenutak kako bi mogli napokon utrčati u teren. Neki su ostali sa strane, uživali u tim posljednjim trenucima utakmice i prvim trenucima velikog slavlja, i nisu skrivali suze. Njihov Neretvanac je ostvario povijesni uspjeh - prvak je južne skupine Treće hrvatske lige!

Nevjerojatno zvuči činjenica – Neretvanac je prvi put ove sezone izbio na prvo mjesto tek na kraju, popeo se na tron nakon posljednjeg zvižduka suca Soča na utakmici Neretvanac – Hrvatski vitez, utakmice s kojom je zaključena sezona. U tih posljednjih 90 minuta sezone trebao mu je bod da s vrha skine Jadran Luka Ploče, sastav koji je na vrhu proveo više od trideset kola, točnije, koji samo jedno kolo od prethodnih trideset i tri nije držao barjak u ruci.

- Pišemo povijest -  istaknuo je Zoran Suton, legenda Neretvanca uoči utakmice protiv Hrvatskog viteza, kad je skupa s ostalima stišavao euforiju koja je nastala u Opuzenu nakon pobjede u Biogradu, kad je bilo jasno kako 'Plavoj makinji' bod treba za povijesni uspjeh. Prva 'eksplozija' na Podvornici dogodila se u 28. minuti utakmice posljednjeg 34. kola kad je mrežu sastava iz Posedarja pogodio Daniel Lukić, tad je počela popuštati nervoza, koja je potpuno nestala u redovima domaćih kad je Neven Zonjić potpisao vodstvo 2:0.

I kad je Zonjić pogodio, bilo je to u 68. minuti, počelo je pogledavanje prema suci Soču, te se hvatala što bolja pozicija za utrčavanje u teren, za eksploziju oduševljenja. Kad je stigao taj trenutak, Podvornica se našla u dimu i vatri. Upaljeno je na desetke bengalki, aktivirane su dimne kutije...

- Živiš za ovaj trenutak, i sad uživam. Baš tako, uživam – istaknuo je tajnik Neretvanca Dragan Vučković.

U Opuzenu su uoči utakmice dočekali odluku kako može na tribine određen broj gledatelja, kako nema prepreke za one koji su cijepljeni, te je momčad trenera Gorana Prolete imala podršku i s tribina, a ne samo s 'tribine magistrala', sa zgrada, te s ostalih mjesta izvan okvira Podvornice s kojih se može pratiti utakmica.

Ipak, iako su dobili 'zeleno svjetlo', odlučili su i prije utakmice kako će, ako uspiju, slaviti na Pjaci na kojoj je 'niknula' pozornica. Opuzen se nakon utakmice natiskao ispred nje, i tad je krenula noć za pamćenje. Orilo se svako malo: 'Ako mene mlada nestane, Neretvanac majko ostaje!'

Neretvanac zatrpan zlatom

Predsjednik Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog Blaž Pezo uručio je pokal Neretvancu za pobjedu u Županijskom kupu, a skupa s Dinom Knezovićem, povjerenikom za natjecanje Treće hrvatske lige - jug, zlatne medalje. Na kraju je Knezović predao pokal za prvaka Treće HNL - jug kapetanu Neretvanca Dinu Deaku...  

image
Povijesni uspjeh Nogometnog kluba Neretvanac (Opuzen) - prvak južne skupine Treće hrvatske lige u sezoni 2020./21.
Tonči Vlašić

Slavila se momčad koja je i protiv Hrvatskog viteza imala u startnih jedanaest dvojicu igrača rođenih 2002. godine, pet igrača rođenih 2001., te dvojicu rođenih 2000. godine, koja je na klupi imala još jednog igrača rođenog 2001. godine, dvojicu igrača rođenih 2003., te dvojicu igrača rođenih 2005. godine!

I nije bilo tako samo u tih zadnjih 90 minuta. U takvom sastavu je Neretvanac koračao kroz južnu skupinu Treće hrvatske lige, takav je uspio osvojiti prvo mjesto unatoč tome što je u jednom trenutku imao veliki bodovni zaostatak za pločanskim Jadranom. U takvom sastavu je uzeo i Županijski kup.

- Iduće godine bit će 90 godina od osnutka kluba. Ostvarili smo najveći uspjeh. Zadovoljstvo na licima svih nas u klubu, ali i navijača sve govori. Nije na kraju sramota ni pustiti koju suzu radosnicu – rekao je Mirko Stojić, dopredsjednik Neretvanca, kojem su došli zapljeskati na uspjehu i sportski partneri.

- Hvala splitskom Hajduku, hvala Širokom Brijegu, koji su uveličali našu proslavu, te pokazali koliko nas cijene. Hvala velikanu Hajduka Boru Primorcu, koji nam je u ime splitskog kluba uručio na poklon zlatni hajdukov dres Livaje. Bit ćemo još bolji i kvalitetniji nogometni partner i Hajduku, i Širokom Brijegu, te ćemo, kao i dosad, brinuti se o igračima koji nam dođu iz njih na posudbu, učiniti sve da se vrate još bolji, ali ne samo kao bolji igrači, već i bolji ljudi – dodao je Stojić, koji se našao u zagrljaju Kristijana Soče, predsjednika kluba, trenera Gorana Prolete....

Opuzen je zatrpan čestitkama sa svih strana. Ne stišava se slavlje zbog najvećeg uspjeha u povijesti kluba. Neretvanac priželjkuje nove suze radosnice.

Mi smo prvaci!!!

Igrači: Ivan Perić, Mile Družijanić, Dino Deak, Pero Džidić, Karlo Taslak, Miro Krešić, Antonio Bubalo, Ivan Kvesić, Denis Deak, Ante Mihaljević, Neven Zonjić, Luka Bubalo, Ivano Čepo, Mario Popić, Josip Stojčević, Mario Tutavac, Stipe Glasović, Marin Jelavić, David Barišić, Daniel Lukić, Dominik Bačić, Alonzo Peart, Lovre Kešina, Damir Marić.

Trener: Goran Proleta, pomoćni trener: Josip Tošić, trener vratara: Dinko Terkeš, kondicijski trener: Branimir Vučković, liječnik: Miljenko Ljubić, sportski direktor: Neven Majić, predstavnik kluba na utakmicama: Zoran Suton, ekonom: Antonio Dragobratović, voditelj kominikacija i društevnih mreža: Karlo Golubić.

Predsjednik: Kristijan Soče, dopredsjednici kluba: Mirko Stojić i Mario Bjeliš, tajnik: Dragan Vučković.

image
Povijesni uspjeh Nogometnog kluba Neretvanac (Opuzen) - prvak južne skupine Treće hrvatske lige u sezoni 2020./21.
Tonči Vlašić
image
Povijesni uspjeh Nogometnog kluba Neretvanac (Opuzen) - prvak južne skupine Treće hrvatske lige u sezoni 2020./21.
Tonči Vlašić
24. travanj 2024 19:58