StoryEditorOCM
NogometLIGA NACIJA |

NIJE NAM PORTUGAL DRAG(AO) Metkovac pogodio za ‘Vatrene‘ u Portu, njegov šesti pogodak u devetom nastupu, ali Hrvatska u šest utakmica...

Piše Tonči Vlašić
5. rujna 2020. - 23:32
Hrvatska, aktualni svjetski doprvak, poražena je na startu natjecanja skupine 3 prvog razreda Lige nacija. Portugal, branitelj naslova i aktualni europski prvak, bio je bolji u Portu, na stadionu Dragao, sa 4:1. Poveo je u 41. minuti pogotkom Joaoa Cancela. U 58. minuti bilo je 2:0 (Diogo Jota), a u 70. minuti 3:0 (Joao Felix). U prvoj minuti sudačke nadoknade Hrvatska je pogotkom Metkovca Bruna Petkovića smanjila na 3:1, a u posljednjim trenucima sudačke nadoknade, četvrtoj minuti dodatka, još jedan pogodak Portugala (Andre Silva). Hrvatska je u Portu bila bez Ivana Rakitića i Luke Modrića, dok je Portugalu nedostajao Cristiano Ronaldo...

Petković, napadač zagrebačkog Dinama, igrač koji je ponikao u ONK Metković, potom bio član Neretve nakon čega je prije 13 godina karijeru nastavio izvan svog rodnog grada (16. rujna će proslaviti 26. rođendan), u Portu je deveti put nastupio za seniorsku reprezentaciju Hrvatske te postigao svoj šesti pogodak.

Inače, bio je ovo šesti međusobni susret Hrvatske i Portugala te peta pobjeda aktualnih europskih prvaka uz jedan remi. Hrvatsku, koja je u tih šest susreta postigla samo dva pogotka uz 12 primljenih, za tri dana je u 2. kolu skupine gost na Saint-Denisu aktualnog svjetskog prvaka Francuske, još jedne reprezentacije koju nikada nije pobijedila (šest dvoboja: dva remija i četiri pobjede Francuske).

Francuska je u drugoj utakmici skupine 3 dobila Švedsku u gostima s 1:0. Jedini pogodak u Solni postigao je Kylian Mbappe u 41. minuti. Pobjednik skupine će na završni turnir na kojem će se boriti za naslov pobjednika, dok će posljednji četvrti ispasti iz prvog razreda, te iduće sezone igrati u drugom.
29. travanj 2024 05:45