StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK U DOHI

Ne, nisam se svađao, pa on je viši od mene - rekao je Hazard, Courtois: Mi prestari? Pa ja igram s Modrićem i Benzemom u Realu!

Piše Tonči Vlašić
29. studenog 2022. - 14:27

Tuča u svlačionici Belgije, rasulo, i kad su se svjetski mediji o tome raspisali, došlo je do promjene na konferenciji za novinare. Trebali su boje Belgije braniti Arthur Theate i Yannick Carrasco. Zatim je stigla obavijest kako dolaze Eden Hazard i Jan Vertonghen, a njih dvojica su se, kako se pisalo, potukla, a na kraju su došči Hazard i Thibaut Courtois.

- Ovako je bilo nakon poraza 2:0 od Maroka. Svašta smo si rekli, bilo je tu puno gluposti koje smo si izrekli. Ali, onda smo sjeli kao grupa i iznijeli na stol sve ono što moramo učiniti u četvrtak protiv Hrvatske. Na tom je sastanku govorio samo izbornik, mi smo šutjeli. Moja svađa s Vertonghenom? Ne, nisam se svađao, pa on je viši od mene. Sjeli smo i popričali svi o svemu. Ja jesam rekao da su naši obrambeni igrači malo sporiji, ali u potpuno šaljivom kontekstu. Sada s nama nema nikakvih problema. Opet smo kao jedno i spremni pobijediti Hrvatsku - tako je Hazard otvorio konferenciju za novinare.

Je li Kevin De Bruyne rekao kako je Belgija prestara za svijetski naslov?

- Znate kako je to s novinarima. Nekad se jednostavno dogodi da vas stave u krivi kontekst, stave neki naslov koji nema baš veze s onim što je čovjek rekao. Mogu vas uvjeriti da je Kevin prvi taj koji vjeruje u titulu svjetskog prvaka. Čak i prije nego ranije. Ali naravno, sad jesmo četiri godine stariji nego u Rusiji. To je činjenica od koje ne možemo pobjeći - rekao je Hazard, koji je s Belgijom tad osvojio broncu, izgubio od Francuske u poufinalu. Sad ga čeka ogled protiv ‘Vatrenih‘, koji su na kraju osvojili srebro. Tko ide doma, srebrni ili brončani?

- Protiv Hrvatske moramo puno promijeniti u odnosu nautakmicu s Marokom i nastupiti drugačije. Inače će nam to biti zadnja utakmica u Kataru.

image

Thibaut Courtois i Thomas Meunier nakon 0:2 protiv Maroka

Jack Guez/Afp

I Thibaut Courtois se osvrnuo na navodne riječi Kevina De Bruynea o tome kako je Belgija prestara.

- Mi prestari? Ja igram s Modrićem i Benzemom u Realu, a oni nisu ništa mlađi. To je samo izlika, a i mi ne mislimo tako. Sada moramo igrati s Hrvatskom kao da nam je zadnja utakmica ove generacije. Mi jesmo popričali, i ja sam govorio, ali neke stvari moramo zadržati za svlačionicu.

Zašto je došao on s Hazardom, a ne Vertonghen.

- Reći ću vam zašto sam ja ovdje, a ne on. Morali smo biti mi stariji, a on iz nekih objektivnih razloga nije mogao doći. Moram reći da sam zadnjih dana ionako pročitao mnogo laži o nama - naglasio je vratar Belgije.

Hrvatska i Belgija igraju u četvrtak, 1. prosinca, od 16 sati.

SKUPINA ‘F‘

Srijeda, 23. studenog, 1. kolo: Hrvatska - Maroko 0:0, Kanada - Belgija 0:1, nedjelja, 27. studenog, 2. kolo: Maroko - Belgija 2:0, Hrvatska - Kanada 4:1.

Poredak: 1. Hrvatska 4 boda (4:1), 2. Maroko 4 boda (2:0), 3. Belgija 3 boda (1:2), 4. Kanada bez boda (1:5).

Četvrtak, 1. prosinca, 3. kolo, 16 sati: Maroko - Kanada, Hrvatska - Belgija.

‘Vatreni‘ s pobjedom i remijem protiv Belgije sigurno prolaze, a mogu do osmine finala i s porazom ako Maroko izgubi te bude imao lošiju pogodak razliku od njih. Maroko prolazi ako ne izgubi od Kanade, a može i s porazom, a tu je nekoliko opcija, prlazi ako i Belgija izgubi, ili ako Belgija osvojii bod, a ne bude imala bolju pogodak razliku, ili da Hrvatska izgubi, ali da nema bolju pogodak razliku. Belgija pobjedom osigurava osminu finala, a može i s bodom ako bude imala bolju pogodak razliku od Maroka. Kanada je bez izgleda za prolaz. 

SKUPINA ‘E‘

U osmini finala se skupina ‘F‘ se ‘križa‘ sa skupinom ‘E‘ u kojoj Španjolska vodi s 4 boda, Japan drugi s 3, koliko ima i treća Kostarika, dok je četvrta Njemačka s bodom. Svi mogu proći. U zadnjem kolu igraju Španjolska - Japan, te Kostarika - Njemačka.  

23. travanj 2024 18:53