StoryEditorOCM
NogometODABRAO ZLATKO DALIĆ

Nažalost, nema Ivana i Mislava, vraća se Marko, naš izbornik za Tursku i Wales pozvao 23 igrača

Piše Tonči Vlašić
25. rujna 2023. - 12:46

Vratari su Dominik Livaković, Ivica IvušićNediljko Labrović, za zadatke u obrani izbornik Zlatko Dalić je poslao pozive Domagoju Vidi, Borni Barišiću, Josipu Juranoviću, Jošku Gvardiolu, Borni Sosi, Josipu Stanišiću, Josipu Šutalu i Martinu Erliću, za mjesta u vezi konkuriraju Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer i Luka Ivanušec, a u napadu Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Marko LivajaPetar Musa. 

To je dvadeset i troje igrača koje je Dalić pozvao za nove dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo. ‘Vatrene‘ čeka prvo Turska u Osijeku 12. listopada, a tri dana poslije gostovanje kod Walesa u Cardiffu.

- Ozlijeđeni Ivan Perišić će nam izuzetno nedostajati i kao igrač i kao jedan od lidera ove generacije, no to ne mijenja našu ambiciju da kroz ove dvije utakmice napravimo još dva velika koraka prema našem cilju, a to je plasman na EURO 2024. Odradili smo odličan posao u rujnu, ali sada nas čekaju dva najteža suparnika u skupini te moramo ponoviti tu razinu koncentracije, želje i kvalitetnog pristupa koji smo imali protiv Latvije i Armenije - rekao je naš izbornik.

image

Mario Pašalić i Ivan Perišić slave pogodak u Rijeci protiv Latvije (pobjeda 5:0 početkom ovog mjeseca)

Ante Cizmic/Cropix

- Imajući u vidu ozljede Perišića, ali i Mislava Oršića, kao i činjenicu da je Ivanušec također načet, proširili smo opcije na krilima pozivanjem Brekala, koji tako dobiva priliku pokazati da zaslužuje ponovno biti dio reprezentacije, za što ima potrebnu kvalitetu. Više sam puta istaknuo da vrata reprezentacije nisu nikome zatvorena te da se svatko može igrama i reprezentativnim ponašanjem vratiti u ekipu - dodao je Dalić, koji je objavio na konferenciji za novinare kako je novoime u stožeru Vatrenih proslavljeni reprezentativac Danijel Subašić, koji će uz Marjana Mrmića raditi s hrvatskim vratarima.

image

Zlatko Dalić, hrvatski izbornik

Ante Cizmic/Cropix

‘Vatreni‘ će se okupiti 9. listopada u Zagrebu gdje će trenirati do 11. listopada kad putuju u Osijek gdje će 12. listopada po prvi puta nastupiti na novoj Opus Areni. Dva dana kasnije, Vatreni putuju u Cardiff na ogled s Walesom. Nakon četiri odigrane utakmice, Hrvatska s 10 bodova dijeli prvo mjesto u skupini s Turskom (pet utakmica), dok Armenija i Wales imaju po sedam bodova iz pet utakmica. Posljednja Latvija i dalje je bez bodova, nakon pet odigranih utakmica.

01. svibanj 2024 18:58