StoryEditorOCM
NogometNASTAVAK LIJEPE PRIČE

Jučer je Dubrovčanin pogocima doprinio izbacivanju Borussije Dortmund iz igre za postolje, a danas je pogodio u pobjedi Dinama protiv Manchester Uniteda

Piše Tonči Vlašić
9. lipnja 2024. - 21:05

Dubrovčanin Josip Mihaljević sa zagrebačkim Dinamom je treći na turniru Ferenc Kiraly u Mađarskoj. Berlinska Hertha je prva, drugo mjesto je zauzeo MTK iz Budimpešte, a preostalih 15 momčadi, ukupno 18 momčadi je sudjelovalo na turniru, ostalo je iza leđa Dinamu.

- Treći unatoč tome što smo se natjecali protiv godinu dana starijih momčadi – napisali su između ostalog zagrebački ‘Plavi‘ na društvenim mrežama.

Turnir je bio za uzrast rođeni 2013. godine i mlađi, a Dinamo je odlučio nastupiti s rođenim 2014. godine. Mihaljević još nema ni 10 godina. Rođen je 9. prosinca 2014. godine.

- Naši mladi igrači su na sjajan način prikazali našu školu, a posebno treba istaknuti pobjedu protiv godinu dana starije ekipe Manchester Uniteda – dodali su.

Dinamo je u toj utakmici u finalnoj skupini bio bolji s 2:1, a jedan od dva pogotka za ‘Plave‘ postigao je upravo Dubrovčanin, koji je ponikao u Školi nogometa DU Talent, a sad je član Župe dubrovačke. Iskazao se na turnirima, zapazili su ga na jednom treneri iz Dinama nakon čega su ga zvali da ide s njima na turnire. Ovaj u Mađarskoj je četvrti takav turnir.

Josip je prvog dana turnira, u skupini, postigao ukupno četiri pogotka. Pamtit će posebno dva u 4:1 pobjedi protiv Borussie Dortmund. Danas svakako pogodak protiv Manchester Uniteda za kojeg igra Klay Rooney, sin legendarnog engleskog igrača Waynea, koji je pratio sve utakmice turnira u Mađarskoj, i koji se prvog dana turnira potpisao malom Dubrovčaninu na kopačku, za uspomenu. 

12. lipanj 2024 08:48