StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI U ROTTERDAMU

Modrić donio odluku o tome kako dalje. Navijači mu pjevali: ‘Ostani tu, tu je tvoja mati, Ostani tu, još će sunce sjati...‘

Piše Tonči Vlašić
19. lipnja 2023. - 08:39

Sanjao je naslov s Hrvatskom. Zlato i s reprezentacijom. Jedino mu to nedostaje. U klupskoj konkurenciji je osvojio sve. Čak pet naslova klupskog prvaka Europe, isto toliko puta je uzeo klupsko svjetsko prvenstvo. S ‘Vatrenima’ ima srebro i broncu sa svjetskih prvenstava... Da, nedostajalo mu je samo još zlato s ‘Vatrenima‘.

I sva individualna priznanja je uzeo. Zlatna lopta, najbolji igrač svjetskog prvenstva...

- Odluka se zna, ali je neću reći danas – rekao je u miks zoni stadiona De Kuip u mikrofon Nove TV.

Luki Modriću je finalna utakmica UEFA LIge nacija sa Španjolskom, koja je izgubljena na penale, bila 166. za reprezentaciju za koju je postigao 24 pogotka. Hoće li ostati na tome, ili će nastaviti? Hoće l ii na jesen igrati kvalifikacije za Europsko prvenstvo, koje je iduće godine u Njemačkoj. Predvodio nas je u prva dva nastupa, protiv Walesa u Splitu, te u gostima kod Turske... Preostalo je do kraja godine još šest ispita u nastojanju da se dohvati nastup na još jednom velikom natjecanju, nastavi kontinuitet. 

- Uvijek uživam igrati za reprezentaciju i svako prisustvo ovdje me potpuno ispunjava . Činjenica da se bliži kraj s reprezentacijom nije razlog da više uživam. Uživam svaki put kada obučem dres, na svakom treningu – riječi su Modrića.

Mislili smo nakon pobjede protiv Maroka za treće mjesto na SP-u u Dohi krajem prošle godine kako je to, to. Kako je to kraj. Kako nema više, ali je tad razveselio sve izjavom: Igrat ću Final four Lige nacija.

Sad se nije oglasio. Nije skrivao kako mu je teško zbog poraza. Kako je silno želio uzeti zlato.

image

Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA, tješio je Luku Modrića nakon poraza u finalu

Kenzo Tribouillard/Afp

Hrvatski navijački put pak silno želi ‘vidjeti ga opet, i opet’ u dresu ‘Vatrenih’.

De Kuipom je tijekom finala sa Španjolskom više od 30.000 hrvatskih navijača, možda i više, svako malo zapjevalo Luki: ‘Ostani tu, tu je tvoja mati, Ostani tu, još će sunce sjati, Ostani tu, snove čuvaj samo za nju, Ostani tu...‘

Hrvatska iduću utakmicu igra protiv Latvije na Rujevici 8. rujna. Kvalifikacije za EP. Dan prije Lukinog 38. rođendana.

image

Je li utakmica sa Španjolskom u finalu UEFA Lige nacija bila zadnja utakmica Luke Modrića za Hrvatsku?

Kenzo Tribouillard/Afp
14. lipanj 2024 17:47