StoryEditorOCM
NogometSA STRADUNA DO TROFEJA |

HAJDUK UPLOVIO NA KARACI U GRAD ‘Moji snovi, želje sve za tebe su vezane, zato igraj ti, prvak postani, snove mi ostvari!‘

Piše Tonči Vlašić
17. lipnja 2021. - 21:14
Udarne snage Hajduka na kavi u Gradskoj kavani - sportski direktor Mindaugas Nikoličius, trener Jens Gustafsson na čelu s predsjednikom Lukšom JakobušićemBožo Radić/Cropix

Dohvatio je Hajduk u zadnjih 90 minuta sezone 2020./21. mjesto koje vodi u Europu, nakon toga je počeo slagat momčad, doživio promjenu na klupi, ima novog trenera, doznao je ovih dana suparnika na startu novog europskog natjecanja, Konferencijske lige, a kad će, kad će, pita se njegov brojni navijački puk, dohvatiti trofej?

Naslov prvaka čekaju navijači Hajduka od 2005. godine, zadnji kup, ujedno zadnji trofej, 'Bili' su osvojili 2013. godine. Tri prvenstva i tri kupa, te dva superkupa u ovom stoljeću. Malo je to, malo za ovih dvadeset i jednu godinu, a da ne spominjemo kako svi oni kojima 'od Hajduka nima dražeg' priželjkuju ne samo domaće trofeje, već da Hajduk opet bude velik i u Europi, sanjaju sedamdesete i osamdesete.

Prvi put u svojoj povijesti na čelu Hajduka, kojem je 110 godina, nalazi se čovjek s juga (i iz Juga, nekadašnji prvi čovjek najtrofejnijeg hrvatskog vaterpolskog kluba), Župljanin Lukša Jakobušić. Nema sumnje kako je on uvelike 'kriv' što novu sezonu Hajduk otvara baš na jugu. U subotu će na Grudi uveličati proslavu 100 godina Slavena.

Hajduk je jutros trenirao na Poljudu, hajdukov bus je iza podne prošao magistralom iznad grada, kroz Župu dubrovačku, do Cavtata. Hotel Cavtat je njegov dom iduća dva dana.

Nakon što se smjestio, skoknuo je do Dubrovnika, uktcao se u Karaku, uplovio u Porat, iskrcao se na velikom mulu, te stigao na Stradun. Napravio đir. Slikao se za uspomenu na skalinima crkve svetog Vlaha. Ujutro će trenirati na lapadskom travnjaku, jutro uoči utakmice imat će trening na Gnjilama gdje ga od 17 sati u subotu, 19. lipnja, čeka utakmica sa slavljenikom, Slavenom.

Jakobušić sa suradnicima ne spava. Slaže kockice. Gori od želje prekinuti post, plus nešto napraviti u Europi. Kako bi bilo lijepo,razmišlja, na kraju sezone reći kako se do toga stiglo krenuvši sa Straduna.

17. travanj 2024 01:08