StoryEditorOCM
KošarkaPRVA HRVATSKA LIGA (Ž) |

UZELE PREDAH U TREĆOJ, ALI I TRI ČETVRTINE SU BILE DOVOLJNE Ragusa ostvarila dvadeset i prvu prvenstvenu pobjedu u nizu!

Piše Tonči Vlašić
17. listopada 2020. - 18:00
Dvadeset i prva prvenstvena pobjeda u nizu košarakšica Raguse, treća u trećem nastupu u novoj sezoni u kojoj se dubrovačka ekipa nada kako će se odigrati do kraja, a kako će one otići do kraja, podići kantu te proslaviti najveći uspjeh u povijesti kluba u domaćem prvenstvu.

Na startu nove sezone dobile su na Baldekinu Šibenik, po svemu sudeći glavnog konkurenta za prvo mjesto u skupini, potom kod kuće potopile sa 40 koševa razlike Pulu, a sad su u 3. kolu bile bolje u Splitu od novaka među najboljima. Svladale su Košarkašku akademiju 'Žana Lelas' sa 67:53.

Stoji, domaće nisu niti jednom vodile. Uspjele su tek izjednačiti na 2:2, a nakon toga 0:7 ekipe trenerice Cvetane Matić i Alme Majstorović. Romana Stojanović je pogodila za 4:2, Iva Slonjšak tricu za 7:2, njezin u tom trenutku peti koš, te Ana Vrsaljko za 9:2. Vrlo brzo Ragusa je imala dvoznamenkastu prednost (15:4). Istina, u drugoj četvrtini su splitske košarkašice zaprijetile, došle na samo koš zaostatka (27:28), ali odmah je Ragusa odgovorila, te opet stekla dvoznamenkastu prednost (39:29 na poluvremenu). Opet je početkom nastavka bilo plus 12 (41:29), ali napadački je Ragusa odigrala baš lošu četvrtinu. Postigla je samo 6 koševa, istina primila svega 11, te je i dalje imala prednost. Probudila se napadački u zadnjoj četvrtini u kojoj je ubacila 22 koša. Domaće to nisu mogle pratiti.

Po valorizaciji – Slonjšak i Stojanović najbolje. Stojanović 22 koša, 4 skoka i 2 asistencije – valorizacija 24, a Slonjšak valorizacija 29 – 20 koševa, 9 skokova, 5 asistencija i 5 ukradenih lopti. Zanimljive su brojke Ive Todorić – šut 0/7, bez koša, ali 14 skokova i 9 asistencija! Vrsaljko je postigla 17 koševa uz 6 skokova i 4 asistencije, zatim, Ivona Matić i Katarina Čagalj po 3 koša uz dodatak kako je kapetanica opet ubacila tricu, te i ona nastavila niz - 21. utakmica zaredom u kojima je ubacila najmanje po jednu tricu, te imala i 3 skoka. Pogađala je u Splitu još Marija Pocrnjić (2 koša). Carmen Miloglav i dalje ne igra zbog ozljede. Ani Putica je ulazila u igru. U sastavu su bile još Matea Beletić i Tea Ivanišević.

U 4. kolu Ragusa je gost Zadra.
08. svibanj 2024 20:00