StoryEditorOCM
KošarkaMAJSTORICA ZA PRVAKA |

TORNADO ‘PROBIO‘ OBRUČ OKO DVORANE, ZADAR ZATRPAO OBRUČ SPLITA, TE SLAVI Pokal prvaka Hrvatske i u rukama Dubrovčanina Filipa Vujičića!

Piše Tonči Vlašić
5. lipnja 2021. - 23:32

Možda je bila dilema na kraju utakmice čije ime upisati u rubrilku MVP finala, Dominika Mavre ili Chinanu Michaela Onuakua, dvojice košarkaša Zadra, Mavra je izabran većinom glasova, ali nije bilo dileme na parketu Višnjika u 'ludoj' atmosferi, pred više od 5.000 gledatelja, koji su 'probili' obruč redara, te zauzeli mjesto pod svodom zadarske dvorane.

Zadar je u majstorici protiv Splita bio odličan, 84:57, te je on, a ne sastav s Gripa, prekinuo post bez naslova prvaka. Zadar je prethodno zadnji put slavio 2008. godine.

Split je u sve tri utakmice ovogodišnje finalne serije u Zadru bio bez izgleda. Naskakan. Izrešetan iz daljine, te je njegov zadnji naslov prvaka i dalje onaj iz 2003. godine.

Kad je Zadar 2008. godine dobio majstoricu, igralo se u legendarnim Jazinama, i tad je suparnik bio Split. Sudio je Sreten Radović, a za Split igrao Hrvoje Perić, koji je poslije nosio i dres Zadra. Ovaj put na kraju finala Dubrovčanin je podigao pokal prvaka.

Naime, 20-godišnji Filip Vujičić, koji je ponikao u Gospinom polju, koji je krajem 2019. stigao u Zadar, četiri puta je ove sezone nastupio u prvenstvu za prvu momčad Zadra, te je i uz njegovo ime upisano – prvak Hrvatske 2021. godine.

image
Dominik Mavra podiže pokal prvaka Hrvatske za 2021. godinu. Zadar slavi!
Tonči Vlašić
image
Navijači Zadra u Višnjiku na petoj utakmici finala
Tonči Vlašić
image
Gorjele su i bengalke - slave navijači Zadra
Tonči Vlašić
image
Amerikanac Kodi Justice i Filip Vujičić
Tonči Vlašić
image
Skinuo je mrežicu, zatim se držao za obruč nekoliko sekundi - MVP finala prvenstva Hrvatske Dominik Mavra, kapetan Zadra
Tonči Vlašić
23. travanj 2024 11:47