StoryEditorOCM
KošarkaPRIJELAZNI ROK |

STVARALA PROBLEME RAGUSI, PA JE RAGUSA DOVELA Dubrovačka ekipa, jača za hrvatsku reprezentativku, kreće po trofeje!

Piše Tonči Vlašić
10. siječnja 2021. - 18:48
Josipa Silov (Šibenik) i Iva Slonjšak (Ragusa) u 1. kolu sezone 2020./21. foto: Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Ragusa će ući jača u nastavak sezone u kojem želi osvojiti prve trofeje u povijesti kluba, naslov prvaka Hrvatske i Kup 'Ružice Meglaj Rimac'. Stiže u njene redove Josipa Silov, 22-godišnja hrvatska košarkaška reprezentativka iz Vodica, bek šuter.

Silov je članica Šibenika. Danas je igrala za 'narančaste' u Splitu protiv KAŽL-a, te u pobjedu 82:79 ugradila 13 koševa, 9 skokova i 5 asistencija. Šibenik, koji je ovim uspjehom osigurao nastup u Ligi za prvaka, još nije zaključio prvi dio sezone, te nova igračica Raguse ima odraditi još dvije zaostale utakmice, a potom će se priključiti dubrovačkoj ekipi, koja je bila najbolja u južnoj skupini, dobila svih deset utakmica, te prva osigurala nastup u Ligi za prvaka.

Silov je košarku počela igrati sa šest i pol godina, tj. kad je krenula u prvi razred osnovne škole. Vodice je napustila s 18 godina. Otišla u Italiju gdje je igrala za Napulj U-20 ligu. Iako je bila najbolja, vratila se u Hrvatsku jer je željela igrati u seniorskoj konkurenciji. U sezoni 2018./19. sa Splitom je izborila finale doigravanja za prvaka. Medveščak je bio uspješniji. Bila je kapetanica U-20 hrvatske reprezentacije, zatim je dobila i poziv u seniorsku reprezentaciju. Split je napustila u ljeto 2019. godine. Sa Šibenikom je imala otvoren ugovor. Dočekala je ponudu iz Raguse. Tko ne bi prihvatio ponudu ekipe koja puca na trofeje!

image
Josipa Silov u dresu Šibenika protiv Raguse foto: Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Dva puta ove sezone Silov je namučila Ragusu u prvenstvu. U porazu Šibenika kod kuće na startu sezone 85:78 imala je najbolje brojke od svih igračica na parketu - 24 koša, 8 skokova i 2 asistencije, dok je u porazu u Gospinom polju 87:64 bila prvo ime 'narančastih' s 18 koševa, 7 skokova i 2 asistencije.

Liga za prvaka počinje 23. siječnja. Ragusa je na startu gost trećeplasiranog sastava južne skupine. Može se dogoditi da i drugi dio sezone počne na Baldekinu, ali ovaj put Silov neće biti na suprotnoj strani.

24. travanj 2024 07:31