StoryEditorOCM
KošarkaNAMJESTIO RUKU |

VIDEO / RUSI HVALE DUBROVČANINA NAKON VTB SUPER KUPA Mario Hezonja zatrpao koš Zenita, a pogledajte kako je to napravio protiv Lokomotiva

Piše Tonči Vlašić
20. rujna 2021. - 15:51

Euroliga počinje 1. listopada. Grad Dubrovnik će i ove sezone imati svog igrača u njoj - Mario Hezonja će u najelitnijem europskom klupskom natjecanju nastupiti u dresu ruskog Unicsa, kojeg vodi Splićanin Velimir Perasović, a za kojeg će igrati i O.J. Mayo, američki bek šuter, nekadašnji treći pick na NBA draftu, koji je u najjačoj ligi svijeta igrao za Memphis, Dallas i Milwaukee, a koji je bio sjajan u svojoj prvoj sezoni 2008./09. kad je izabran u prvu petorku rookija. Hezonja je bio peti pick. U NBA ligi je igrao od 2015. do 2020. godine za Orlando, New York i Portland.

Rusi očekuju kako će njih dvojica predvoditi Unics. Hvale Hezonju, koji se istaknuo proteklog vikenda na završnom turniru VTB Superkupa u kojem je sastav iz Kazanja zauzeo treće mjesto. Unics je poražen od Zenita u polufinalu s 83:76, a u utakmici za treće mjesto dobio Lokomotiv Krasnodar s 84:70. U polufinalu je Hezonja ubacio 22 koša, u utakmici za treće mjesto još više - 27 uz tri skoka i čak šest ukradenih lopti, te je dobio nagradu za igrača utakmice.

image
Nagrada za najboljeg igrača utakmice za treće mjesto završila je u rukama Maria Hezonje
VTB

Finale su igrali Zenit i CSKA Moskva, koji kao i Unics igraju Euroligu. CSKA je uzeo trofej pobjedom 81:73 protiv Zenita.

Upravo je Zenit prvi suparnik Unicsa, koji prva tri kola igra kod kuće. Nakon sastava iz Sankt Petersburga u Kazanj dolaze AS Monaco (8. listopada) i minhenski Bayern (12. listopada), a potom će dva puta za redom Hezonja i ekipa u Istanbul (Fenerbahče 14. listopada, dok ih aktualni prvak, Anadolu Efes, dočekuje 21. listopada).

Hezonja je debi u Euroligi imao u sezoni 2012./13. u dresu Barcelone za koju je igrao i iduće dvije sezone, 2013./14., te 2014./15. nakon čega je otišao u NBA ligu. Prošle sezone se veljači vratio u Europu, te zaigrao za Panathinaikos u čijem je dresu odigrao osam utakmica u Eurolgi s prosjekom od 14,4 koša po utakmici. Ukupno je, računajući i nastupe za Barcelonu, Hezonja u najelitnijem natjecanju zabilježio 46 nastupa ubacivši 312 koševa, 75 skokova, 35 asistencija, 27 osvojenih lopti, 7 blokada...

Utakmice Eurolige već godinama sudi Dubrovčanin Sreten Radović, koji je godinama u društvu TOP europskih sudaca. 

23. travanj 2024 12:30