StoryEditorOCM
KošarkaPOTVRĐENO |

ROKO PRKAČIN SE PRIJAVIO ZA NBA DRAFT Oglasio se njegov otac Nikša: ‘Ako ga izaberu na draftu i odluči otići u NBA ligi, tamo će biti najmlađi igrač‘

Piše Tonči Vlašić
25. svibnja 2021. - 13:48

Roko Prkačin, kapetan zagrebačke Cibone, prijavio se na NBA draft, koji će se održati 29. srpnja u New Yorku. Potvrdio je to i njegov otac, Nikša Prkačin, za net.hr.

- Roko se prijavio prije 20 dana na NBA draft. Iskreno, nemamo sad neka prevelika očekivanja, odradit će treninge i pripremiti se pa ćemo vidjeti koji će biti izbor. Ako ne bude izbor zadovoljavajući, ostat će tu gdje je. No, ako ga izaberu na draftu i odluči otići u NBA ligi, tamo će biti najmlađi igrač – istaknuo je 46-godišnji Dubrovčanin, bivši kapetan hrvatske reprezentacije, koji je ponikao u Gospinom polju, koji je potom igrao za Split, Cibonu, Efes Pilsen, moskovski Dinamo, Panathinaikos i Zagreb, koji je osvajao naslove državnog prvaka u Hrvatskoj, Turskoj i Grčkoj, te u iste tri države i nacionalne kupove.

Amerikanci opisuju Nikšinog najstarijeg sina, 18-godišnjeg Roka, kao visokog igrača koji ima sjajno razumijevanje igre te dobru kontrolu lopte, koji je sposoban kreirati napade za suigrače i za sebe, a koji ima potencijal biti i dobar obrambeni igrač.

Stoji kako je protekle sezone u dresu Cibone u ABA ligi imao prosjek od 13,4 koševa, 7 skokova, te 1,5 asistenciju po utakmici, ističe se njegov postotak šuta za tricu (40 posto)...

Roko je visok 206 centimetara, a raspon ruku mu je 213 centimetara. Fizički odgovara zahtjevima NBA lige, s tim da će vjerojatno još malo narasti. Njegova idealna pozicija je krilni centar. Portali specijalizirani za NBA draft Roku predviđaju da će biti izabran krajem prve runde ili početkom druge.

24. travanj 2024 02:53