StoryEditorOCM
KošarkaUSKORO ZAVRŠNICA KUPA RUŽICE MEGLAJ RIMAC

Ragusa čeka, odluka je u srijedu točno u podne, je li bolje odmah na domaćina?

Piše Tonči Vlašić
27. veljače 2024. - 22:59

Požega je domaćin završnice Kupa Ružica Meglaj Rimac. Bila je domaćin prije dvije godine, sad je opet. Prije dvije godine nije uspjela uzeti ‘kantu‘, sad gori od želje, a ‘kanta‘ je u rukama Raguse, koja je prošle godine podigla trofej u Puli. Medveščak i Šibenik su preostala dva sudionika Final foura. Polufinala su u petak, 15. ožujka, a dan poslije je finale. 

Ždrijeb parova polufinala je u srijedu, 28. veljače, u Zagrebu. Točno u podne. Ragusa opet u Požegu ide sa željom obraniti trofej. Prvi put ga je osvojila na splitskim Gripama protiv Šibenika 2021. godine. Bio je to prvi trofej u povijesti dubrovačkog kluba. Nedugo nakon toga prvi put Ragusa je i prvak Hrvatske. Ove godine lovi perjanica ženskog sporta na hrvatskom jugu, Ragusa je najbolja ženska ekipa Dalmacije u izboru Slobodne Dalmacije, četvrti uzastopni naslov prvaka Hrvatske i treći trofej pobjednika kupa. Hoće li ove godine uspjeti u Požegi obraniti naslov?

Prije dvije godine poraz u polufinalu od Trešnjevke 2009., koja je u finalu dobila Medveščaka, a koji je u polufinalu izbacio domaćina. Trešnjevka 2009. je tad osvojila svoj prvi trofej u povijesti i jedini do sad. Prošle godine je Ragusa dobila Trešnjevku 2009. u finalu, a ove godine na startu natjecanja. Te 2022. Ragusa je u finalu doigravanja za prvaka dobila Požegu u pet utakmica. Majstoricu je igrala u gostima!

Je li bolje sad izbjeći domaćina u polufinalu, ili odmah u glavu? U subotu je Ragusa dobila domaćina završnice kupa, Požegu, u Gospinom polju sa 70:67 nakon što je imala u prvom dijelu lijepih 16 koševa razlike. U prvom dijelu sezone poražena je u Požegi sa 71:77. Sad Ragusa i Požega su na vrhu prvenstvene tablice s po 14 pobjeda i 3 poraza. Trešnjevka 2009. također ima tri poraza, ali utakmicu manje (Novi Zagreb), Medveščak i KAŽL su na četiri poraza s tim što splitska ekipa ima utakmicu manje (Brod na Savi). Ostali su bez izgleda za mjestom među četiri, koja vode u polufinale doigravanja za prvaka.   

Uglavnom, Ragusa je pobjedom protiv Požege napravila veliki posao po pitanju plasmana u doigravanje, ali sad je okrenuta kupu. Čeka srijedu, podne, i vijest iz Zagreba, točnije odgovor na pitanje: protiv koga igramo u polufinalu kupa?

image

Lea Hajdin (Ragusa)

Tonči Vlašić/
image

Lina Strilić (Ragusa)

Tonči Vlašić/
image

Kira Lowery (Požega) i Carmen Miloglav (Ragusa)

Tonči Vlašić/
image

Iva Todorić (Ragusa) protiv Požege

Tonči Vlašić/
image

Carmen Miloglav (Ragusa) i Kira Lowery (Požega)

Tonči Vlašić/
image

Iva Todorić (Ragusa) protiv Požege

Tonči Vlašić/
image

Carmen Miloglav (Ragusa) i Kira Lowery (Požega)

Tonči Vlašić/
image

Novi centar Raguse - Jennifer Ann Fleischer

Tonči Vlašić/
29. travanj 2024 14:20