StoryEditorOCM
KošarkaSTART 23. SIJEČNJA |

PUT POZNAT U LIGI ZA PRVAKA Ragusa kreće iz Pule u lov na krunu, a nakon toga u Gospino polje stiže ekipa kojoj je kruna na glavi

Piše Tonči Vlašić
18. siječnja 2021. - 12:27

Ragusa u Puli kreće 23. siječnja u bitku za prva dva mjesta u Ligi za prvaka, koja donose finale doigravanja. Pula je izgubila kod kuće od Šibenika, te je ona treća, a Šibenik drugi na kraju natjecanja u južnoj skupini. Ragusa je još prije (n)ove godine odradila posao bez greške, dobila svih deset utakmica, te rezervirala prvo mjesto u skupini.

Čekala je dubrovačka ekipa gotovo mjesec dana i kako će se rasplesti i sjeverna skupina. I tamo je bilo zaostataka, te je i na sjeveru bilo pitanje tko će dalje, i s koje pozicije. Na kraju su 'gore' tri najbolja, dvije zagrebačke ekipe na prva dva mjesta: Medveščak prvi, a Trešnjevka druga, dok je osječka Mursa treća.

Hrvatski košarkaški savez je još prije 'izbacio' raspored Lige za prvaka. Nakon gostovanja na startu, 23. siječnja kod trećeplasiranog sastava južne skupine (Pula), Ragusa će u 2. kolu, 13. veljače, dočekati u Gospinom polju najuspješniju ekipu sjeverne skupine, dakle, stiže Medvešćak, vlasnik naslova prvaka, a zatim će u goste trećeplasiranoj ekipi sjevera (20. veljače). Čeka je tad put u Osijek. U 4. kolu opet je gost, i to drugoplasiranog sastava južne skupine (Šibenik), a u 5. kolu, 6. ožujka, bit će domaćin drugoplasiranoj ekipi sjeverne skupine (Trešnjevka). Drugi ligaški dio Lige za prvaka kreće odmah, 6. kolo se igra već 13. ožujka, a tad je Ragusa domaćin Puli. Posljednje, 10. kolo, zakazano je 24. travnja. Ragusa je tad gost Trešnjevke.

Finale doigravanja se igra na tri pobjede. Pobjednik Lige za prvaka domaćin je u prvoj i trećoj utakmici finalne serije, te u eventualnoj petoj, majstorici, a drugoplasirani sastav Lige za prvaka bit će domaćin druge, te eventualne četvrte utakmice finala.

Ragusa nikad nije igrala finale doigravanja. Polufinala su najveći domet. Ragusa je bez poraza zaključila 2020. godinu u kojoj je korona prekinula sezonu 2019./20. te je ostala bez mogućnosti izboriti se već tad za prve trofeje u klupskoj povijesti, a što joj je cilj ove sezone. 

18. travanj 2024 14:27