StoryEditorOCM
KošarkaEUROBASKET

Pobjeda je tu, to je najvažnije, Berlin je nakon nje tako blizu, a igra, trebalo bi već sutra protiv Italije biti bolje...

Piše Tonči Vlašić
5. rujna 2022. - 17:39

Pobijedili smo sa 73:70 Estoniju, i to je najvažnije. Kako smo igrali, po reakcijama naših igrača i izbornika – nikako. Ali, druga pobjeda je tu. S obzirom kako je sad Estonija na 0/3, a Velika Britanija, koja ima 0/2, igra u 3. kolu protiv moćne Grčke, drugi krug gotovo je osiguran. Čudo bi se trebalo dogoditi da ne bude tako i ukoliko izgubimo u zadnja dva kola.

- Neće biti dobro ako ćemo igrati ovako u drugom krugu. Važna je pobjeda, ali treba se dići u sljedeće dvije utakmice – rekao je Kruno Simon, naš najiskusniji igrač u mikrofon HTV-a nakon uspjeha u 3. kolu.

Mario Hezonja je proveo u igri 22 minute. Ubacio 5 koševa, potrošio pet lopti. Imao je uz to 5 skokova, 2 asistencije i 1 ukradenu loptu. Dok je bio u igri Hrvatska je bila bolja od Estonije s 12 razlike. Nitko uspješniji od njega u tome.

Ugodno nas je iznenadio Karlo Matković sa 17 koševa i 4 skoka, Dario Šarić je ostvario ‘double double’ (15 koševa i 12 skokova), dobar je bio Jaleen Devon Smith s 13 koševa i 7 asistencija. Bojan Bogdanović je pobjedi doprinio s 4 koša i 5 skokova, Ivica Zubac s 8 koševa i 8 skokova te 2 blokade, Simon je postigao 9 koševa, još je pogađao Ivan Ramljak (2 koša).

Sutra naši igraju protiv Italije, a u četvrtak protiv Ukrajine. S pobjedama u te dvije utakmice trebali bi biti drugi u skupini, s jednom treći...

27. travanj 2024 04:04