StoryEditorOCM
KošarkaGRČKA |

PANATHINAIKOS U FINALU Mario Hezonja je, pišu Grci, oduševio u nekoliko akcija protiv AEK-a, te još jednom potvrdio kako je veliko pojačanje ‘zelenih‘

Piše Tonči Vlašić
27. svibnja 2021. - 08:22

Mario Hezonja je izborio finale prvenstva Grčke s Panathinaikosom, koji nije imao nimalo lagan posao u polufinalu protiv gradskog rivala AEK-e. Izgubio je drugu utakmicu serije, gubio uoči četvrte četvrtine četvrte utakmice s 55:49, ali zadnju četvrtinu je dobio s 29:16, te tako stigao na korak do naslova prvaka.

Podsjetnik, Panathinaikos je dobio prvu utakmicu polufinala sa 78:72, treću s 94:83, dok je u drugoj AEK bio uspješniji s 92:80.

Ioannis Papapetrou s 22 koša bio je prvi strijelac Panathinaikosa u četvrtoj utakmici, jedini koji je ubacio više od Dubrovčanina. Hezonja je utakmicu zaključio s 13 koševa, 5 skokova i 3 asistencije. U nekoliko akcija oduševio je sve, pokazao se kao veliko pojačanje 'zelenih' - ističu grčki mediji u osvrtu na četvrtu utakmicu polufinala. Podsjećaju kako je Hezonja došao krajem veljače, te kako je jedan od najzaslužnijih što je Panathinaikos osvojio prvi trofej ove sezone - Kup Grčke, te što se sad plasirao u finale prvenstva.

Panathinaikos još ne zna protivnika s kime će se boriti za naslov: Promitheas, koji vodi 2:1 protiv Lavrio, domaćin je u četvrtoj utakmici.

image
Leti Mario Hezonja (Panathinaikos)
paobc.gr
23. travanj 2024 10:09