StoryEditorOCM
KošarkaDUPLA KRUNA |

PANATHINAIKOS ČETRDESETI PUT NA OLIMPU Mario Hezonja osvojio i naslov prvaka Grčke, te drugi put u karijeri slavi naslov državnog prvaka!

Piše Tonči Vlašić
10. lipnja 2021. - 22:17

Mario Hezonja je prije sedam godina prvi put u karijeri osvojio naslov državnog prvaka. Uspio je to 2014. s Barcelonom. Nije pretjerano slavio naslov prvaka Španjolske. Nije skrivao nakon završetka četvrte utakmice finala kako mu je krivo što nije igrao u niti jednoj utakmici finala, međutim, te sezone je tad 19-godišnji Dubrovčanin odigrao više od polovice utakmica, u nekima je bio baš dobar, te nitko nije dvojio kako mu je mjesto na pobjedničkom postolju, kako je zaslužio i on dobiti mali pokal kao trajnu uspomenu na uspjeh. 

Godinu poslije bio je u sastavu Barcelone, koja 2015. nije uspjela u finalu obraniti naslov. Tad je Real Madrid bio uspješniji. Priliku uzvratiti nije imao jer je odletio preko 'bare', otišao u najjaču ligu svijeta, NBA, u kojoj je tri sezone igrao za Orlando, sezonu za New York, te sezonu za Portland. Kako nije dočekao novi ugovor, vratio se nakon pet sezona provedenih u NBA-u u Europu, ne u Barcelonu, već je otišao u Atenu, u Panathinaikos

image
Mario Hezonja (prvi s lijeva) je s Panathinaikosom opravdao ulogu favorita, te osvojio naslov prvaka Grčke
Paobc.gr

'Zeleni' dres šesterostrukog europskog prvaka obukao je 25. veljače na svoj 26. rođendan. Do kraja nastupa 'zelenih' u Euroligi bio je njihov najbolji strijelac, zatim odličan u Kupu Grčke, te dosta dobar u doigravanju za prvaka. U oba domaća natjecanja Panathinaikos je ove sezone otišao do kraja, te je nakon Kupa Grčke osvojio i naslov prvaka Grčke, i to četrdeseti put u povijesti nema boljeg u prvenstvu Grčke. Ove sezone u finalu dobio je Lavrio, i to u obje utakmice u svom domu, sad i drugi dvoboj u domu suparnika. Panathinaikos je, kao i Barcelona 2014., uzeo 'kantu' pobjedom u finalu 3:1.

Hezonja je uspjeh u četvrtoj utakmici finala doigravanja ugradio 8 koševa, 2 skoka i asistenciju, te podigao svoj treći klupski seniorski trofej, drugi naslov državnog prvaka. Nakon Španjolske osvojio je i Grčku.

image
Panathinaikos je osvojio duplu krunu u Grčkoj u sezoni 2020./21. - nakon kupa uzeo je i naslov prvaka
Paobc.gr
23. travanj 2024 10:23