StoryEditorOCM
KošarkaŠKOLARCI POD KOŠEVIMA |

OVO NAM JE ŠKOLA Učenice Ivana Gundulića na polovičnom učinku: ‘Predstavnik Ukrajine je odlična ekipa, starija, koja je imala dvije izmjene više‘

Piše Tonči Vlašić
14. rujna 2021. - 12:43

Prvi poraz učenica Školskog sportskog društva 'Gunudulić' Osnovne škole Ivana Gundulića u košarci na Svjetskim školskim sportskim igrama, koje se održavaju u Beogradu.

Ilma Šarotić, Martina Lončar, Paula Lobaš, Mia Mirović, Danijela Đurić, Laura Kusalo, Andrea Milat, Una Majstorović i Dolores Stabile pod vodstvom Alme Majstorović i Ane Medo dobile su u 1. kolu sa 40:35 predstavnika domaćina, Srbije, ekipu Osnovne Zdravko Čelar iz Čelareva, ali ne i predstavnika Ukrajine, koji je bio bolji sa 60:30. Košarkašice iz Ukrajine su na startu bile uvjerljive i protiv predstavnika Crne Gore (60:29).

30 KOŠEVA ‘GUNDULIĆA‘

Koševe za ekipu Osnovne škole 'Ivana Gundulića' protiv predstavnika Ukrajine postigle su: Šarotić (2), Majstorović (11), Stabile (3), Đurić (2), Lončar (5) i LObaš (7).

- Ukrajinke su odlična ekipa, starija od nas, njihova ekipa je sastavljena sve od igračica rođenih 2006. godine, a u nas je pet od devet igračica mlađe, i to su dvije rođene 2007., a tri 2008. godine. Ukrajina je uz to imala dvije izmjene više od nas budući smo doputovali sa samo devet igračica. Kako nas čekaju još tri utakmice, pet utakmica u šest dana, nadam se kako ćemo imati snage, te izboriti na kraju medalju. To bi bilo sjajno - istaknula je Majstorović. 

Sutra je slobodan dan na turniru, u četvrtak, 16. rujna, 'Gundulić' igra u posljednjem kolu prvog kruga protiv predstavnika Crne Gore, a potom ga čeka polufinale u kojem igraju pobjednik prvog kruga protiv četvrtoplasiranog, a u drugom polufinalu drugoplasirani protiv trećeplasiranog (četiri su sastava na Igrama).

Utakmica za broncu, te finale na programu Igara su u subotu, 18. rujna.

image
Radost košarkašica Osnovne škole Ivana Gundulića u Zadru 2020. godine. Osvajanjem naslova prvaka Hrvatske izborile su plasman na Svjetske školske sportske igre
skolski-sport.hr
17. travanj 2024 22:23