StoryEditorOCM
KošarkaREPREZENTACIJA |

ODABRAO VELJKO MRŠIĆ Hrvatski izbornik objavio popis. Na njemu je Mario Hezonja, ali i još jedan igrač iz naše županije

Piše Tonči Vlašić
28. svibnja 2021. - 13:30
Mario Hezonja na Eurobasketu 2015. godine. Dubrovčanin je debi na velikim natjecanjima imao na Svjetskom prvenstvu 2014. u ŠpanjolskojRonald Goršić/Cropix

Veljko Mršić je objavio širi popis kandidata za nastup na najvećem sportskom događaju u Hrvatskoj ove godine, Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Splitu. Uži popis od 16 reprezentativaca, koji će krenuti na pripreme, odredit će po završetku završnice doigravanja HT Premijer lige i prve runde doigravanja NBA lige - ističe se na službenoj stranici Hrvatskog košarkaškog saveza.

Navodi se kako bi pripreme trebale početi 8. lipnja, te kako će uoči kvalifikacija reprezentacija odigrati četiri prijateljske utakmice. Prva je na rasporedu već 16. lipnja u Rijeci protiv Slovenije, a uzvratna se igra u Ljubljani dva dana kasnije. Potom reprezentacija seli u Split gdje će se početi navikavati na Spaladium Arenu. Prvi ‘Spaladium’ ispiti održat će se već u dvije prijateljske utakmice s Portorikom, koje će se odigrati netom prije ulaska reprezentacije u tzv. epidemiološki ‘balon’ 25. lipnja.

Među pozvanima je, kako se i očekivalo s obzirom na najave, i Mario Hezonja, 26-godišnji Dubrovčanin, koji je član grčkog Panathinaikosa, a koji je prethodnih pet godina igrao u NBA-u. Hezonja je zadnji nastup za reprezentaciju imao na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Iz Dubrovačko-neretvanske županije poziv je dobio i Toni Katić, član Dinama iz Sassarija, 28-godišnjak iz Baćine, koji je ponikao u Košarkaškom klubu Ploče.

image
Toni Katić iz dana kad je igrao za Cibonu
Luka Gerlanc/Cropix

Pozive su dobili između ostalih Roko Leni Ukić (Split), Krunoslav Simon (Anadolu Efes), Bojan Bogdanović (Utah Jazz), Dragan Bender (Maccabi Tel Aviv), Dario Šarić (Phoenix Suns), Ivica Zubac (LA Clippers), Ante Toni Žižić (Maccabi Tel Aviv)...

Kvalifikacijski turnir u Splitu igra se od 29. lipnja do 4. srpnja, a samo će pobjednik izboriti nastup na Olimpijskim igrama. Konkurenti našima u Spaladium Areni bit će Brazil, Tunis, Njemačka, Rusija i Meksiko.

21. travanj 2024 21:37