StoryEditorOCM
KošarkaSPORTSKI DOGAĐAJ DANA

Nova sezona, i na njenom startu Cibona. ‘Vukovi‘ s Tuškanca u Gospinom polju: ‘Ne priznamo nikome da je bolji!‘

Piše Tonči Vlašić
28. rujna 2024. - 07:07

Vratili su se u ljeto 2023. godine u najveći rang, a u njemu, prošle sezone, izborili sedmo mjesto, te igrali u doigravanju za prvaka. Split je bio u četvrtfinalu prejak, više se nije uspjelo napraviti, ali uoči sezone nije bio cilj doigravanje, već ostanak o kojem u niti jednom trenutku nisu frazmišljali.

Danas kreće nova sezona, i na njenom startu Cibona.

- Nakon sjajne povratničke sezone u najvećem rangu, gdje smo uspjeli doći do doigravanja sa sedme pozicije, očekuje nas izuzetno teška sezona. Sve momčadi su se značajno pojačale s obzirom na prošlu sezonu, rosteri su kvalitetniji. Mislim da će liga biti izjednačenija, tako da će domaće utakmice biti od većeg značaja. Prvenstveni cilj nam je ostanak u Favbet Premijer ligi, a potajno se nadamo kako možemo uloviti mjesto među osam najboljih. Dosta je promjena s obzirom na prošlu sezonu, otišla su nam tri igrača iz prve petorke: Levi, Filip Vujičić i Guštin. Ali mislim da smo dobro reagirali, koliko smo mogli, s obzirom na naše financije. Mislim da smo doveli jako dobre igrače, Worku, Blatančić, Gulin, Buljević… Zahvaljujem upravi što je omogućila da ovo realiziramo. Naravno da će trebati vremena i strpljenja da se sve posloži, ali, stvarno vjerujem u ovu ekipu. Najveća satisfakcija će mi biti da vidim da momčad napreduje kroz sezonu - rekao je za HKS trener Dubrovnika Ivan Perinčić

Potom o prvom protivniku. 

- Cibona je napravila najveću rekonstrukciju momčadi s obzirom na prošlu sezonu, a riješili su i probleme koji su ih mučili kroz prošle sezone. Jaka Cibona treba hrvatskoj košarci. Složili su baš dobar tim, imaju tri stranca, par iskusnih domaćih igrača. Imaju po dva kvalitetna rješenja na svakoj poziciji, tako da nas očekuje vrlo zahtjevna utakmica na otvaranju. Ali igramo doma na otvaranju, tamo ne priznamo nikome da je bolji. Ovom prilikom pozivam sve navijače na Cibonu, ali i sve ostale utakmice, jer mislim da su igrači to svojim izvedbama prošle sezone zaslužili - rekao je trener Dubrovnika. 

Utakmica 1. kola FAVBET Premijer lige Dubrovnik - Cibona igra se ove subote, 28. rujna, u Gospinom polju s početkom u 20 sati. 

28. rujan 2024 07:09